Links

/Links

Facebook – volg onze facebooksite voor het laatste nieuws.

Instagram – volg ons op IG voor het laatste nieuws.                                                                

Voor de Diaconale Jongerenreis van 2020 reizen we met busjes van J. Bouwens Verhuur uit Kapelle.

Christelijke Gereformeerde kerk Goes
Dit is onze thuisbasis!

Christelijke Gereformeerde kerk Middelburg
De gemeente van Middelburg ging ná ons naar het project in Nagybereg, zie ook ‘mission together’

Stichting Small Miracles
Jurjen en Ruth Knot wonen en werken in Oekraïne. In 2008 gingen ze zelf mee met een diaconale werkvakantie en ze waren zo geraakt door de situatie in in West-Oekraïne dat ze vervolgens zelf een jongerenreis organiseerden. Sinds 2014 zijn ze fulltime bezig in verschillende projecten, vooral onder de Roma’s. Jurjen en Ruth snappen precies wat een diaconale jongerenreis is en willen graag meedenken.

Stichting Embrace (Janet en Michel van Boxtel)
Janet en Michel hebben we leren kennen op de goede doelenmarkt in Goes. Samen met hen hebben we twee keer (2014 en 2015) een jongerenreis georganiseerd naar Oost-Hongarije. Het zijn vrienden geworden. Ze hebben prima contacten met de Hungarian Baptist Aid en zodoende kom je precies daar waar de hulp hard nodig is. Momenteel zijn Michel en Janet woonachtig in Budapest en ze hebben veel ideeën voor projecten voor werkvakanties voor jongeren.

Jongeren Middelburg project (Mission Together). Zie CGK-Middelburg

Gipsy Mission (Stichting heeft projecten in Oekraïne en Roemenië)
Met deze stichting zijn we in 2010, 2011, 2012 en 2019 op pad geweest naar Oekraïne en Roemenië. De samenwerking met het bestuur verloopt heel goed en ze staan open voor onze ideeën. 

Stichting Comité Baraolt (Stichting heeft projecten in Roemenië)
Voordat de DJR ‘geboren’ was gingen bijna ieder jaar jongeren én ouderen uit onze gemeente klussen in Baraolt. Werken in het ziekenhuis en andere medische projecten. Toen ook al voor ondersteuning van kinderkampen voor Roma’s. In 2009 zijn we als DJR hier gestart en in 2013 nog een keer terug voor een flinke bouwklus.

Jongeren Noord Beveland project (Jongeren4Jongeren).
We hebben wel eens contact gehad met het bestuur. Het zijn eigenlijk buren van ons. Mooi project voor kinderen uit Tjernobyl.

Attila en Livia Tomes (helaas is de site alleen in het Hongaars te lezen)
Attila en Livia organiseren vakantiebijbelweken voor zigeunerkinderen in West-Oekraïne. Ze doen dat samen met veel plaatselijke leiders van ‘kindergarten’. Er zijn voor dit werk vooral in de zomervakantie vrijwilligers nodig. De stichting HOE (hulp Oost Europa) biedt dit project ook aan als reisdoel. Je kunt hier individueel naar toe. Het werk is voornamelijk kinderwerk en de voorzieningen zijn geweldig. Attila en Livia spreken uitstekend Engels, ze hebben ook Facebook.

Christian Roma Support
Organisatie die zich het lot van zigeunerkinderen aantrekt. Filmpje Het hoofddoel van CRS is om arme Romakinderen te voorzien van voedsel, hun bijbelonderwijs te geven en het te stimuleren om naar school te gaan.
Projecten in Servië, Bulgarije, Roemenië en Oekraïne

[/vc_column][/vc_row]