Gisteren hadden we weer een drukke planning. ‘S ochtends zijn we gaan klussen. Tussen de middag zijn we naar de wekelijkse markt gegaan om mici te eten. Dat is (zoals sommigen misschien weten) iets typisch Roemeens. Wij hebben dit ook geprobeerd te maken op koniningsdag. Net als bij ons was het bij de Roemenen moeilijk de bestellingen bij te houden. Zoals we aan sommige buiken kon zien kwamen deze Roemenen wel vaker wat lekkers halen op de markt.

‘S middags zijn we naar de grotten gereden waar we een avontuurlijke gids hadden die ons van alles vertelde. Dankzij de vertaling van Roelof, de zoon van de dominee en zijn vriend konden we begrijpen wat hij zei. Hij liet ons wat vleermuizen zien. Nouja, 3000 vleermuizen!

We vervolgde onze route de grotten in. Het werd steeds spannender en onze tolk durfde niet verder. 5 bleven beneden in een grot en de rest ging verder het donker in met de gids. Het zou ongeveer 10 minuten duren. Dan krijg je het wel wat benauwd als je 45 minuten later trillend van de kou aan het wachten bent in het donker. Eindelijk zagen we weer licht en hoorden we geluiden. Wat een opluchting!

We kwamen bij van deze tocht met hele grote pizza’s. Daarna hadden we Bijbelstudie en stille tijd.

Vanaf maandag tot vrijdag is er ook kinderwerk. Hier zal later een bericht van komen.

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter!

Uw emailadres zal niet gepubliceerd worden.