Dag 1 DJR Baraolt

Vrijdagavond zijn we rond 19:30 vertrokken vanuit Goes richting Baraolt. De wijk van de kerk heeft gehoorschade opgelopen van dat getoeter van ons. Dank aan iedereen die ons kwam uitzwaaien, het was een leuke start van de reis.
Een reisdoel van 2121 km volgens Google maps. De eerste uren gingen snel en de avond viel. Elke twee uur houden we (een korte) stop en doen we wisseling van bestuurders en bijrijders zodat iedereen fris en fruitig blijft. Fris en fruitig zijn ook de snacks die mensen mee hebben genomen. Wat er voorbij is gekomen: lolly’s, komkommer, maaltijdsalade, bleekselderij, aardbeien, druiven, pizzabroodjes, toffee’s en pringels. De nacht ging redelijk snel voorbij ondanks enige vertraging door wegwerkzaamheden. Vermoeide gezichten kwamen tevoorschijn bij de nachtstops. Toen de zon op kwam werd iedereen weer energiek.
Overdag werden de ritten afgewisseld met kletsen en slapen.

Aan het begin van de avond kwamen we aan bij de grens van Roemenië. De file viel reuze mee en we kwamen er zonder al teveel moeite doorheen. De douane zagen er nog chagrijniger uit dan sommigen van ons na een reis van 24 uur. Ze hadden het vast niet zo gezellig als wij.
Vanaf de grens hebben we ongeveer een half uur gereden tot we bij een gezellig restaurant kwamen dat Gerdine en Henk van tevoren voor ons gereserveerd hadden. We genoten van de luxe na zo’n lange reis en we zijn door een mooi stukje van Arad naar het hotel gelopen. Hier overnachten we zodat we morgen weer de weg op kunnen. De laatste loodjes richting Baraolt. De eerste nacht en dag zit erop en daarmee ook een groot deel van de reis.

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter!

Uw emailadres zal niet gepubliceerd worden.