Gisteren was de eerste klusdag en zijn we in verschillende groepjes uiteen gegaan om bij de mensen thuis te klussen. Dat was veel schilderwerk, tuinieren, een schutting plaatsen, schoonmaken en ga zo maar door. Het was voor iedereen een bijzondere en indrukwekkende dag waar we allemaal even stil werden gezet bij de situatie in Amsterdam Noord.

Aan het einde van de middag kwamen een aantal van ons bij elkaar bij Hoop voor Noord en iedereen had veel verhalen te vertellen over de ervaringen. We zouden meegaan met Theodoor de straatpastor en ook hij hoorde onze ervaringen aan. Theodoor nam ons mee door Amsterdam Noord en heeft ons voorgesteld aan wat mensen die veel voor Noord betekenen. Om in te spelen om onze verhalen nam hij ons mee naar een gebouw waar een kunstwerk over de barmhartige Samaritaan op stond. Hij wilde ons daarmee laten denken over wat we aan het doen waren en dat je voor al dat werk misschien niet altijd de waardering zult krijgen die je zou verwachten, maar dat we mogen weten dat we deze werken ook voor God mogen doen en dat Hij het altijd zal waarderen.
Vervolgens gingen we naar een buurthuiskamer waar we werden voorgesteld aan Simone, zij is vrijwilligster in de buurthuiskamer en zorgt dat de deur voor iedereen openstaat om ze met een warm hart en een kopje koffie te ontvangen.
Daarna nam Theodoor ons mee naar Patrick, een ras echte Amsterdammer uit de Flora buurt. Hij is fulltime vrijwilliger en doet zo’n 500 klussen per jaar bij mensen thuis in Amsterdam Noord. Patrick is een man met ontzettend veel doorzettingsvermogen en een heel erg groot hart. Hij mag zijn werk doen met en door de kracht van God.

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter!

Uw emailadres zal niet gepubliceerd worden.