04-08-2019 Zonnige zondag

///04-08-2019 Zonnige zondag

Zondagochtend is een deel van de groep op geheel vrijwillige basis naar een maar liefst twee uur durende kerkdienst geweest in een zigeunerdorp verderop. Tijdens deze dienst werden liederen op vrolijke melodieën luidkeels meegezongen en het avondmaal werd gevierd. Na deze dienst zijn we uitgenodigd om naar het huis te komen waar een Nederlandse vrouw al vijftien jaar evangelisatie- en kinderwerk doet. Ze vertelde wat ze daar doet en hoe lastig het is geweest om alles op te zetten. Ondanks alle tegenslagen die ze heeft moeten ervaren in haar werk bleef ze toch op God vertrouwen en heeft haar werk vrucht mogen dragen. Het was mooi voor ons om te zien hoe die vrouw zich zo inzet voor de ander en tegelijkertijd zegt dat alles wat ze daar heeft kunnen doen door God komt. Na een goede vier uur weg te zijn geweest gingen we weer op huis aan waar ons een heerlijke lunch stond te wachten. Na de lunch heeft iedereen zijn rust gepakt, want we beginnen die korte nachtjes hier en daar wel te voelen. ’s Middags zijn we naar een ander kerkje geweest naast de kinderwerklocatie een paar dorpjes verderop. Hier hebben de kinderen voor ons een paar liedjes gezongen die wij ze afgelopen week aangeleerd hebben. Ook wij hebben onze zangkunsten weer laten horen. Na de dienst was er weer een uitgebreide ontmoeting met de kinderen waarbij de kinderen door de lucht vlogen, op schouders ronddansten, gejonast werden of aan armen rondslingerden, wat hadden ze een lol. Aan alle pret komt een eind, dus het was voor ons weer tijd om naar het verblijf te gaan. Of dit nou de toeristische route door de maïsvelden betrof of de ‘normale’ route, dat bleek verschillend te zijn voor de busjes maar uiteindelijk troffen we elkaar gelukkig weer bij het verblijf. Toen we ’thuis’ weer aangekomen waren gingen we avondeten met aardappelpuree, beenham, groenteprut en uiteraard augurken, heel veel augurken. Na het eten hebben de mensen uit de witte bus de stapelhoge afwas weer getrotseerd, dit ging gelukkig iets makkelijker omdat we na een week eindelijk over theedoeken beschikken. ’s Avonds hebben we in groepjes de Bijbelstudie van Roger gedaan over goedheid, daarna was er nog tijd voor stille tijd. Routinegetrouw verzamelden we bij het kampvuur waar we nog een kringgebed/popcorngebed hebben gedaan en nog wat mooie liederen hebben gezongen. De avond werd verder gevuld met kampvuurgestaar, geklets, muziek luisteren, sterren kijken en voor een groot gedeelte een iets vroeger beginnende nachtrust. Het was een mooie dag waarin we lekker uit hebben kunnen rusten zodat we weer genoeg energie hebben om de komende dagen weer flink aan de slag te gaan.

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter!

Uw emailadres zal niet gepubliceerd worden.