Reisverslag 12-07-2018

///Reisverslag 12-07-2018

Bonjour, tout les lezers (Frans voor beginners),

Vandaag kwam iedereen weer fris de tenten uit gekropen. Na een flux ontbijtje met baguette gingen we met goede moed op pad voor weer een nieuwe klusochtend. De gang is behangen en er is flink in het jeugdhonk gewerkt. De wanden zijn een stukje verder gestuct, het plafond is in de maak en er zijn ombouwen gemaakt om het trapgat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na al deze werkzaamheden konden we na een opfrissessie naar Nîmes gaan. Dat is ongeveer een uur rijden vanaf de kerk.

De Fransen gingen met ons mee en hebben voor ons een picknick geregeld in het park. Ze hadden croque monsieur klaargemaakt, wortelcake, patébrood en we kregen nog een zakje chips. Jammie.

Toen onze buikjes terug gevuld waren zijn we de stad ingegaan. De dominee vertelde ons dat Nîmes een stad is, waar vele Romeinse gebouwen staan. Zo ook een amfitheater, lijkend op het Colosseum in Rome.

Daarnaast is het de warmste stad van Frankrijk. We hebben genoten van de gebouwen die Nîmes rijk is.

Na de rondleiding, verzorgd door Harriëtte, konden we een uur op eigen houtje de stad verkennen. Merendeel van de groep keek uit naar een koud biertje of frisje op het terras. Zo gedacht, zo gedaan.

Na het geslaagde uitstapje gingen we op weg naar een groot huis van mensen uit de kerk. We waren uitgenodigd voor een barbecue op z’n Frans. Hier hebben we de hele avond kunnen genieten van het lekkere eten en de gezelligheid. Het kubb-spel is ook veelvuldig gespeeld. Toen het te lang duurde, besloot Daniël expres de koning om te gooien, wat inhoudt dat het spel direct is afgelopen.


 

Zo kwam er een einde aan de zevende dag van de geweldige reis. Iedereen kwam moe maar voldaan op de camping en dronk een laatste consumptie. Kort daarna legde iedereen zijn hoofd te ruste.

Morgen weer vroeg op voor de laatste klusdag.

Bonne nuit!  

Geschreven door: Anne en Ruth Kuiper

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter!

Uw emailadres zal niet gepubliceerd worden.