Reisverslag 09-07-2018

///Reisverslag 09-07-2018

Op maandagmorgen moesten we allen heel vroeg opstaan, maar sommigen hadden daar een beetje moeite mee, waardoor het ontbijt uitliep en we te laat kwamen in de kerk.

Eenmaal aangekomen in de kerk hebben we een gebed gedaan en mooie liedjes gezongen. Daarna gingen we meteen aan de slag. Anneke, Gideon, Anne, Lise, Elise en Rachelle gingen het behang er af halen. In maar 3,5 uur hebben ze bijna al het behang er af gekregen van de gehele gang. Super snel dus!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jelmer, Frank, Caroline, Lucy en Alice hebben de kerkbanken geschilderd tegen houtwormen. In een hele ochtend hebben ze alle banken helemaal geschilderd. De Fransen waren erg onder de indruk! Ook werden de schrootjes gedaan door Jos en Roger. Het systeem werd geregeld door Gert, Hans en Kasper. En de muren werden gestuukt door Daniël, Martin, Naomi , Jan Willem en Simon.

 

Na het werken hebben we een hele lekkere lunch gehad, een drie gangen menu! Na de lunch zijn we naar het hugenoten museum geweest, daar werd ons verteld hoe de hugenoten (Franse Protestanten)  leefden in de tijd dat ze werden vervolgd door de Rooms-Katholieken. Vanaf 1500 tot ongeveer 1800 na Chr. Het was in het museum erg warm waardoor we snel uitgeput raakte maar het was interessant om te zien. Nog een leuk feitje, de spijkerbroek komt origineel uit Frankrijk, want op spijkerbroeken worden ook wel denim genoemd  en  het komt uit het plaatsje Nîmes  oftewel De Nîmes.

 

 

Nadat we bij het prachtige museum waren geweest hebben we heerlijke cake gekeken. En gingen we naar de bekende ondergrondse druipsteen Grotte de Trabuc . Het was een erg mooie ervaring om tussen al het gekristalliseerde druipsteen te lopen en om het mooie heldere water zien. Het is een wetenschappelijk mysterie hoe deze steentjes zich hebben gevormd.

 

Toen we terug naar de camping reden zijn we nog langs Cora geweest en hebben we de boodschappen ingeslagen.

 

Geschreven door: Gideon de Groot en Elise van Oevelen

1 Reactie

  • Goed bezig!!

    Frieda Dorst 10.07.2018

Laat een reactie achter!

Uw emailadres zal niet gepubliceerd worden.