Reisverslag 08-07-2018

///Reisverslag 08-07-2018

Zondag ochtend om 09:00 zaten wij aan het ontbijt in de vroege ochtendzon. Het beloofde een bijzondere dag te worden. In de kerk werden wij met enorm enthousiasme welkom geheten door de dominee Jean-Yves. In de dienst heeft één meisje belijdenis gedaan en was er aandacht voor twee andere meisjes die later op de middag gedoopt zouden worden in een prachtige rivier.

Een heerlijke picknick

Na de (twee uur lange) dienst zijn we vertrokken, samen met de Fransen, naar de plek waar de doop heeft plaatsvonden. Eerst hebben wij heerlijk gepicknickt met de Fransen, wat net zoals de vorige dag weer zeer goed verzorgd en lekker was. Tijdens de maaltijd is er nog aandacht besteed aan de jarige jet van vandaag, Elise werd 16!

De doop in de rivier

Na de maaltijd zijn we met z’n allen vertrokken naar de rivier. De aankomst hier was indrukwekkend, de rust en schoonheid van de natuur waren overweldigend. Eerst werd er nog een lied gezongen, vervolgens zijn de twee meiden gedoopt. Ondertussen snakte iedereen vanwege de hitte al naar het koude water van de rivier


En verder die dag

Na de doopdienst hebben wij samen met de Fransen heerlijk gezwommen en kennis gemaakt door middel van een spel met de bal. Hier zijn we ongeveer twee uur gebleven en daarna zijn we wedergekeerd naar de camping. Hier hebben ontspannen en genoten, iedereen heeft rustig zijn eigen ding gedaan. Vervolgens hebben we een broodje hamburger gegeten en hebben we de dag afgesloten door het spel “over de streep” te spelen. Voorbereid door Simon hebben wij onze meningen gedeeld over verschillende stellingen.

Als afsluiter hebben we gezellig een biertje, wijntje of watertje gedronken. Terugblikkend op een prachtige dag vol indrukken zijn we uitgeput in slaap gevallen, de wekker voor maandag stond weer  om 07:00 uur.

Geschreven door: Lise Kuiper & Frank Dorst

 

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter!

Uw emailadres zal niet gepubliceerd worden.