Reisverslag 1-8-2016

///Reisverslag 1-8-2016

Voor Jan Willem en Ronald begon de dag al vroeg. Om 5.30 uur gingen zij, samen met een paar mannen uit het kamp, verder met het houthok en de buiten wc. Om 8.00 uur schoven zij aan bij het ontbijt. Na het ontbijt begon voor een groot deel van de groep een nieuwe uitdaging. Het pimpen van de tribune en training geven aan de jongen voetballers uit de kampen en het dorp. Onder leiding van Jurjen gingen Frank, Tim, Ruben, Jonathan, Daniël en Valentijn aan de slag. Voor ons vertrek was er een oproep geweest via Omroep Zeeland of men voetbalkleding wilde doneren. O.a. VV Rillandia, VV Hoek en de voetbalvereniging van ’s Heer Arendskerke hebben voetbaltenues gedoneerd. Het is een prachtig gezicht hoe ze hier in de Oekraïne nu trainen in kleding met Zeeuwse namen erop.
Ondertussen werd volop geschuurd en geschilderd aan de tribune en de hekken rond het stadion. Ook werd er veel puin geruimd. Het complex knapte zichtbaar op.
’s Middags gingen de meiden van de groep naar de winkel voor shampoo, conditioner, gezichtscrème, nagellakremover en chocola om de meisjes in het kamp van Nagydobrony een beauty verwen middag te geven. Er werden haren gewassen, geborsteld en kunstig ingevlochten. Nageltjes werden gelakt, gezichtjes ingesmeerd met crème en de meisjes waren zichtbaar blij en dankbaar.
’s Avonds hield Janneke een overdenking over de kracht van complimenten. Daarna hebben we als groep elkaar complimenten gegeven doordat iedereen iets voor alle anderen opschreef. Deze papieren zijn van grote waarde en nemen we mee als mooi aandenken aan deze reis.

 

IMG_2478IMG_1927

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter!

Uw emailadres zal niet gepubliceerd worden.