Werkgroep van de dag: “werk”

///Werkgroep van de dag: “werk”

De werkgroep bestaat uit: Francois, Jan Willem, Stef, Gideon, Jos, Tim, Daniël, Jonathan, Valentijn en Jelmer.

 

IMG_1990

 

Francois had de verantwoording voor het project in Dimisci. Hier volgt zijn verslag:Na een hartelijk welkom door de kinderen die aan de weg stonden te wachten zijn we in Dimisci van start gegaan. Het hekwerk rond de speelplaats hebben we geschuurd en geschilderd. De grond die gebracht is om de speelplaats op te hogen is vakkundig afgereid. Met paard en wagen werd het cement gebracht voor het beton. De vakwerken voor de eerste beton werden gemaakt. De locals kwamen om het beton te draaien en te storten. De planken voor het houten hek hebben we geschaafd en op maat gezaagd en de start van het houten hek was daar. Ook de tuin verdiende een beurt. Nadat alle onkruid, flessen en stenen en ook oude kledingstukken weg waren gehaald en nog wat bomen zijn gesnoeid zijn we aan het sierhekwerk begonnen wat voor het kerkgebouw/schooltje staat. Met schuren en schilderen. Dit was een pittige klus. Vrijdag zijn de stalen platen met houtmotief op het hekwerk rond de speelplaats aangebracht. En zo hadden we in een week tijd een mooie speelplaats waar de kinderen eindelijk buiten konden spelen.
Zondag morgen waren we best trots om te zien hoe alles was geworden en hoe dankbaar deze mensen waren. Wat is het prachtig om dit te mogen doen.

 

IMG_0442

IMG_1463

 

 

 

 

 

 

 

Jan Willem leidde het project in Nagydobrony:
In Nagydobrony is de kelder opgeknapt. De kelder werd gebruikt als houtopslagplaats. Het hout is naar buiten verplaatst en wordt in het houthok opgeslagen. Omdat gas erg duur is in de Oekraïne hebben de mensen veel hout nodig om te stoken. Dat is vooral in de winter erg belangrijk. In dit deel van de Oekraïne ondervinden de mensen ook wel degelijk de gevolgen van de oorlog. Door de inflatie is het geld weinig meer waard. De gasrekening is vaak nog hoger dan het maandsalaris wat zij verdienen. Onze groep heeft de kelder schoongemaakt en gesausd waardoor de kelder nu gebruikt kan gaan worden voor de jeugd. O.a. voor huiswerkbegeleiding. Buiten is het speeltoestel, wat door de locals is neergezet, geverfd. De kindertjes van de peuter- en kleutergroepen kunnen daar volop spelen. Jan Willem is met z’n vaste helpers, Jos en Stef, de hele week bezig geweest om het houthok af te maken. Ook willen we Ronald niet vergeten die op deze plek volop aan het werk geweest is. Maandagochtend zelfs al om 5.30 uur. Daarnaast is iedereen wel een keer geweest om deze kerels bij te staan. Vol trots kunnen wij melden dat het houthok en de buiten wc af zijn

.IMG_2492

IMG_2323

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter!

Uw emailadres zal niet gepubliceerd worden.