Reisverslag 31-7-2016

///Reisverslag 31-7-2016

We kunnen uitslapen tot negen uur ’s ochtends en we gaan naar de kerk in Dimisci. Daar speelt Béla op het keyboard wanneer wij aankomen. We gaan zitten in de brandende zon. Sommigen hebben geluk en zitten in de schaduw. Het is een mooie dienst met prachtige muziek. De preek gaat over Lot en Sodom en Gomorra, Lot kwam als vreemdeling in Gomorra en zo vergelijkt de dominee ons ook met Lot. Hij zou willen dat alle mensen in het dorp op dezelfde manier hun liefde kunnen uiten richting hun naasten. Tijdens de dienst zingen wij een lied die wij vorig jaar ook in Hongarije hebben gezongen voor de kinderen, ‘Meer liefde, Meer kracht’. We zingen het lied in het Hongaars, Engels en Nederlands. De kinderen gaan daarna zingen voor ons. Als afsluiting hebben we een koekjesmaaltijd met fris en koude koffie.

We gaan eten en hebben daarna nog een half uur voordat we naar Nagydobrony gaan om daar de dienst bij te wonen. Het is een mooie dienst. Jan Willem en Janneke doen nog een praatje over hoe het was om te werken op deze locatie, zowel het kluswerk als het kinderwerk. Direct na de dienst staan er een paar mannen op om ons op een zeer ontroerende manier aan te spreken en te bedanken voor alles wat wij hebben gedaan. Ze willen dat wij beseffen wat voor indruk wij hebben gemaakt. Daarna zingen we ons lied en eten we buiten nog koekjes.

’s Avonds hebben wij een overdenking gehad over de voetwassing van Jezus bij zijn discipelen en hebben we dat ook in de praktijk gebracht door elkaars voeten te wassen. We hebben de avond afgesloten met een drankje bij het heerlijk warme kampvuur. Iedereen was van plan om 12 uur naar bed te gaan…IMG_1588

IMG_1556

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter!

Uw emailadres zal niet gepubliceerd worden.