Reisverslag 29-7-2016

///Reisverslag 29-7-2016

Vanmorgen bleek dat er een paar mensen door een buikgriepje waren overvallen. Janneke, Stef, Ronald en Hein. Dat was best jammer want het was vandaag de afsluiting van de kindervakantieweek, summerschool en de kinderclubs. Gelukkig konden Barbera, Henk en Klaas bijspringen. Stef is ’s morgens gewoon gaan klussen, – bikkel- terwijl de rest is in bed is gebleven om uit te zieken. In Dimis
ci kon het kluswerk afgerond worden. Het was een groot feest dat de kinderen voor het eerst naar buiten konden om te spelen. Dit was de kroon op het werk van de afgelopen week. Nadat de laatste hand aan het hekwerk is gelegd zijn Francois en Tim met de kinderen gaan spelen. In zowel Dimisci als in Nagydobrony werd er geschminkt en de meegebrachte cadeautjes werden met grote blijdschap ontvangen.
De laatste les van de summerschool was ook een groot succes. Deze laatste les waren Bas en Ruth de gastdocenten en ook Henk was erbij. De leerlingen weten nu o.a. alles van het menselijke lichaam. Wist u dat er geen Hongaars woord bestaat voor ‘wang’? Dat weten de docenten van de summerschool nu ook!
Op het kamp in Nagydobrony was de afsluiting van deze week een gezamenlijke maaltijd met kinderen van de kindervakantie week en leiding. Er was een mega grote pan Hongaarse Goulash. Genoeg voor iedereen, zeker omdat een aantal mensen er niet bij was en of niet veel durfden te eten. Het verschil in hoe men een hete peper nuttigt was ook erg groot. Simon verblikte of verbloosde niet terwijl Tim ff niet wist waar hij het zoeken moest.
Ondertussen waren Henk, Barbera en Klaas vertrokken naar Hongarije.
’s Avonds kwamen Ruth en Jurjen samen met Béla naar ons toe. Béla om een getuigenis te geven en Ruth en Jurjen om te vertellen over hun werk hier en over hun stichting: “Small miracles”. Dit was heel indrukwekkend en we hebben met z’n allen ademloos geluisterd naar de verhalen. Janneke heeft hier uitgebreid verslag van gedaan en deze sturen we in een aparte bijlage mee.

 

IMG_1078IMG_1092

IMG_1331

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter!

Uw emailadres zal niet gepubliceerd worden.