Reisverslag 26-7-2016

///Reisverslag 26-7-2016

Reisverslag 26-7-2016:

Op de vierde dag van de reis was het werk weer in volle gang. Bij de peuterspeelzaal in Dimisci is enorm veel zichtbare vooruitgang geboekt: het plaatsen en schilderen van het hekwerk is afgerond, er is grond gestort en geëffend voor het grasveld en er is een begin gemaakt met het storten van het beton voor de bestrating. In Nagydobrony zijn de voorbereidingen van het fundament voor de houtschuur en het nieuwe toilet ook afgerond.

Ook deze dag werden er weer Bijbelverhalen verteld aan vijf groepen met kinderen. Voor de kinderen van zes tot twaalf jaar was dit het verhaal van de verloren zoon. De missionaris wist alle kinderen weer heel enthousiast te maken door het zingen van liedjes, waar ze duidelijk erg veel van houden, en hij vertelde hen de gelijkenis. Daarna was het tijd voor een knutselwerkje en een watermeloen in de tuin.

Nadat maandag bleek dat de voorbereide lessen voor de summerschool niet zo goed aansloten bij de verwachtingen van de leerlingen, werd de inhoud voor de tweede dag een beetje aangepast. Gelukkig stelden ze dit zo erg op prijs, dat we werden
bedankt met een dankbaar applaus!

Na het eten hebben we met de hele groep de enorme hoeveelheid gedoneerde voetbalspullen uitgezocht, om uit te delen aan de zigeunerkinderen in de dorpen.

’s Avonds was het tijd voor gezelligheid en een goed gesprek; we hielden een gescheiden mannen- en vrouwenavond. Dit zorgde voor een gezellige kring mannen rond het kampvuur, met een lekker speciaalbiertje, en een intiem groepje vrouwen (met minstens een kilo chocola) op de bank

IMG_0727

IMG_0993

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter!

Uw emailadres zal niet gepubliceerd worden.