Werkgroep van de dag: “Summerschool”

///Werkgroep van de dag: “Summerschool”

 

Het team van de IMG_0820Summerschool bestaat uit de leden Simon, Frank, Jan Henk en Hein. Dagelijks sluiten twee mensen als gastdocenten aan voor een Engelse les van 14:00 – 16:00 uur. Elke dag komen er tien tot vijftien Oekraïense vrouwen die graag hun Engels willen verbeteren. De meeste daarvan zijn heel vriendelijk maar twee aanwezige juffen zijn zeer kritisch en streng. Werkvormen of onderwerpen mochten niet te frivool zijn, het moest wel gaan ‘zoals het hoort’. De lessen gaan over onderwerpen van alledag, bijvoorbeeld beroepen, voedsel, boodschappen doen, de weg zoeken, landen, het weer en de tijd. We hadden vooraf een heel interactief en speels programma samengesteld maar zo’n moderne opzet bleek niet goed aan te sluiten. De cursisten durfden nauwelijks te antwoorden in het Engels en hielden het liever bij Hongaarse antwoorden die door Ruth Knot konden worden vertaald. Er is een enorm verschil tussen de Oekraïense en Nederlandse leerlingen: in Oekraïne wil men het liefst van het bord overschrijven in het schrift en is men enorm volgzaam en verlegen. De docent is er nog echt de baas. Via onze evaluatie hebben we ons lesprogramma wat aangepast maar hoorden via Ruth dat de vrouwen bezorgd waren of wij mannen daar niet boos over waren -integendeel natuurlijk -. Vaste programmapunten zijn een stukje lezen uit de Bijbel (in Engels en Hongaars), beginnen met gebed en meestal werd geëindigd met het zingen van een lied in meerdere talen.IMG_0856IMG_0849IMG_0829

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter!

Uw emailadres zal niet gepubliceerd worden.