Werkgroep van de dag: “Kinderwerk”

///Werkgroep van de dag: “Kinderwerk”

Deze werkgroep bestaat uit (v.l.n.r.)Werkgroep "kinderwerk"
Staand:

Ruth Kuiper
Lise Kuiper
Anne Kuiper
Anneke de Groot
Jonathan Jacobse

Zittend:
Frank Dorst
Valentijn Born
Janneke Kruizinga
Marit den Boer

Het kinderwerk heeft een grote plaats tijdens deze reis. Deze werkgroep is daarom al maanden bezig om zich voor te bereiden om in Nagydobrony en Dimicsi de kindertjes een fantastische week te bezorgen.

In Nagydobrony zijn er ’s morgens twee groepjes op de peuterspeelzaal. Een groepje van drie tot vier jaar en van vijf tot zes jaar. Naast veel zingen, knutselen en spelletjes doen krijgen deze kindertjes ’s morgens
een ontbijt en tussen de middag een warme maaltijd. Het gebouw ligt midden in het zigeunerkamp. De kinderen komen uit arme gezinnen. Alcoholmisbruik is vaak een probleem. Sommige kinderen zien er slecht en verwaarloosd uit.

Lise bij de peuters
De vaste leiding vanuit de werkgroep is Lise voor de jongste groep en Anne op de andere groep, steeds bijgestaan door iem
and anders. Het thema is het scheppingsverhaal. Alle kinderen hebben een A3-papier gekregen waar ze elke scheppingsdag meer bij kunnen knutselen.

 

Anne bij de kleutergroep

 

Ook is er deze week een kindervakantieweek voor de zigeunerkinderen van 6 tot 12 jaar. Janneke heeft de werkjes bedacht. Er komen zo’n 60 a 70 kinderen. Ook met deze kinderen wordt gezongen, een werkje gemaakt en spelletjes gedaan. Anneke is actief betrokken geweest vanuit de leiding en Marit heeft ook zo haar steentje bijgedragen.

Janneke bij de kindervakantieweekIMG_0619

Liefde, aandacht en knuffelen is wat deze kinderen echt tekort komen en dat kun je merken. Ze hangen al gauw aan ons.

De actieve buitenspelletjes worden geregeld door Frank en Valentijn. We hebben tot nuIMG_2331 toe een commandospel gedaan -wat de kinderen erg leuk vonden- en een kennismakingsspel met namen.

IMG_2329

Jonathan is er wat later bij gekomen maar van onschatbare waarde, hij is degene die een grote groep volgers heeft. “Jonathan!!!! Jonathan!!!!” hoor je continu.

IMG_0639

In Dimicsi is ook kinderwerk. Ruth is daar de hele week aanwezig voor de kinderen van 3 tot 4 jaar, steeds met iemand anders. Het verschil met de kinderen in Nagydobrony is dat deze kinderen er meer
verzorgd uit zien. Ook deze kinderen krijgen ’s ochtends een ontbijt.
Hier wordt hetzelfde programma gedraaid voor zes tot twaalfjarigen als in Nagydobrony. Het mooie aan deze kinderen is dat ze heel uitbundig meezingen met de christelijke liedjes, en dat raakt.

IMG_0339IMG_0414

1 Reactie

  • Mooi werk! In die armoede toch samen onbezorgd spelen. Geniet ervan en laat ze maar lekker genieten.

    Henk&Barbera 26.07.2016

Laat een reactie achter!

Uw emailadres zal niet gepubliceerd worden.