Reisverslag 24-07-2016

///Reisverslag 24-07-2016

Gisteren werden we om half acht gewekt door Jan Henk. Met een duf hoofd gingen we aan tafel zitten om ons ontbijt te eten, zoals altijd brood met paprika, komkommer en een bockworst. Om half tien kwam Jurjen om ons op te halen, we gingen namelijk naar de kerk die bij ons om de hoek zit. We gingen -zoals het hier gewoon is- gescheiden zitten, de mannen werden verheven op het balkon en de vrouwen konden de dominee diep in de ogen kijken tegenover de preekstoel. De dienst was niet te volgen. Er was een Nederlandse groep in de kerk die een paar liederen voordroeg, één lied zongen ze en het andere lied werd gespeeld door twee jongens op een viool. Overigens, het duurde zo’n tien minuten voor de violen gestemd waren, dus Lise was al bijna over de kerkbanken heen gesprongen om ze te helpen. Daarnaast werden twee kinderen gedoopt, het doopformulier is hier in Oekraïne drie keer zo lang, dus het duurde even, maar gelukkig was er nog wel tijd over om de kinderen te dopen.

 

IMG_0345

Na de dienst gingen we eten, kipschnitzels met aardappelpuree en augurk. Bas kreeg zo veel augurken op zijn bord dat hij spontaan in hoesten uitbarstte en stopte met eten. Na het eten gingen we met Jurjen naar de locaties om te verkennen. We werden vooral veel geknuffeld door kinderen en ze waren blij dat we hier zijn. Jan Willem, Jan Henk en Francois waren intussen alle klussen aan het noteren. ‘Thuis’ aten we rijst met vlees en rauwkost. ’s Avonds hadden we de overdenking van Janneke met het thema ‘Vergeving en Vergeven’. Daarna bespraken we in groepjes de vragen die meegegeven waren. Na de overdenking dronken we “een biertje” en luisterden naar Simons afspeellijst. Rond een uur of vier was het stil in Nagydobrony.

 

1 Reactie

  • Prachtige reisverlagen
    Wat goed dat jullie hier waren
    Bless 4 you

    Koos 31.07.2016

Laat een reactie achter!

Uw emailadres zal niet gepubliceerd worden.