Zondag – 26 juli

///Zondag – 26 juli

Door de ogen van de “thuisblijvers”.

 

Vandaag is het zondag en ongeveer de helft van de groep is naar de Oekraïne. De andere helft blijft in Hongarije. Het thema van vanmorgen is “ What would Jesus do” en als bijbelgedeelte kiezen we voor Jakobus 4. 

We denken of hoe we als Christenen het verschil kunnen maken. Willen we dit eigenlijk wel? Passen wij ons gedrag aan of doen we alles wat “de wereld” ook doet? Zoals al de hele reis is de sfeer erg open en ontstaan er mooie open gesprekken.

 

Vanmiddag gaan we ontspannen barbecueën en daarna zal de groep uit Oekraine weer snel terugkomen, want de grens gaat om 18:00 dicht, dus dan moeten ze deze weer gepasseerd zijn. Het weer is inmiddels minder warm en voor het eerst sinds onze aankomst zijn we niet massaal aan het zweten.

 

Morgen hopen we weer aan de slag te gaan om wat huisjes op te knappen. Er is zelfs een professionele betonauto besteld. We zijn benieuwd hoe men daar op gaat reageren. We verwachten dat we veel bekijks zullen krijgen. We gaan deze week nog enkele nieuwe huisjes opknappen en de andere huisjes opleveren. Donderdagmiddag zullen we vertrekken naar het Balatonmeer en daar een nachtje blijven slapen zodat we vrijdag een dagje kunnen ontspannen aan het Balatonmeer. We hopen op zaterdag dan weer veilig aan te komen in Goes.

 

De afgelopen week is de sfeer in de groep zeer goed geweest. Vele goede gesprekken zijn gevoerd, veel mensen zijn geholpen en het is erg gezellig geweest.

 

Een hartelijke groet vanuit Hongarije! 

Nog een aantal foto’s die afgelopen week hier zijn gemaakt in Hongarije. Er zitten o.a. foto’s bij van de Summerschool, van de huisjes die worden opgeknapt, en van de verblijfsplekken.
Nog geen reacties.

Laat een reactie achter!

Uw emailadres zal niet gepubliceerd worden.