Van krot naar kasteel – Donderdag 23 juli (2)

///Van krot naar kasteel – Donderdag 23 juli (2)

Enkele dagen geleden zijn we begonnen in huisje 9. Dit huisje is een huisje waarin zes kinderen, een vader en een moeder leven. De ouders en de kinderen sliepen met de kinderen in één bed en de keuken was een woonkeuken en de badkamer was in de tuin.

 

Dinsdag kwamen we er voor het eerst met als opdracht om het huisje flink schoon te maken. Het eerste contact was iets wat moeizaam verliep en ik had het gevoel dat het een project zou zijn dat wij als klusgroep veel zouden moeten doen en de boodschap die we graag willen uitdragen niet tot de ouders zou doordringen.

Na de taken te hebben verdeeld zijn we als groepje hard aan de slag gegaan.  Arvid is begonnen met het schoonmaken van het fornuis en Ruben, Hein en ik zijn begonnen met het schoonmaken van de muren en het plafond. Na een dag hard bikkelen konden we woensdag aan de slag.

Woensdag was de tweede dag. Bij het aangekomen zagen we vol verbazing dat de heer des huizes het kamertje wat we schoon hadden gemaakt volledig had geschilderd. Van top tot teen was het kamertje wit en schoon. Toen we dit vol verbazing hadden aanschouwd zijn we begonnen om het tweede kamertje schoon te maken en daarna zouden we het gaan schilderen en stucen.

Na onze lunchpauze kwamen we terug en was het huisje volledig gestuct en was de heer des huizes en zijn vrouw druk bezig met schilderen. We hebben als groep de man en vrouw verder geholpen.

Nu was het donderdag de derde dag. We kwamen vandaag als stel aan in het huisje, (hiermee bedoel ik Marianne en ik) en wederom zagen we vol verbazing dat de heer des huizes hard had gewerkt. De tweede kamer was schoongemaakt en volledig geschilderd en was zo goed als af. Nu bedachten Marianne en ik dat het leuk zou zijn om de muren te beschilderen. Nadat ik een gat in de muur had gedicht had ik genoeg creatieve energie om enkele mooie tekeningen te maken samen met Marianne. Marianne had het idee om familie op de muur te schrijven en daaromheen de handen van de bewoners neer te zetten. Nadat Marianne van de heer des huizes zijn hand had gekregen kwam de rest van de familie ook om zijn hand op de muur te zetten. Nadat dit hele festijn was geschied stond de heer de huizes naar de mooie muurschildering te kijken. Op dat moment zien we dat hij het erg mooi vindt en er ontstaan tranen in zijn ogen.  Marianne liep naar hem toe en gaf hem een grote knuffel.

 

Enige tijd voor dit bijzondere moment  was Michel van Embrace langs geweest om enkele spullen af te geven. Dit was o.a. de tafel met stoelen waar tijdens de veiling op de benefiet dag op was geboden. 

‘S middags zijn we gaan afronden in het huisje. Herman en Rosanne kwamen ons team verstreken. De dames zijn aan de slag gegaan om de dames in het huisje een leuke middag te bezorgen o.a. nagels lakken.

Nu komt er nog een vierde dag, deze dag is nog niet geweest maar er zal niet veel meer gebeuren in het huisje door de groep. We hebben vandaag enkele attributen achter gelaten zodat de heer des huizes verder kan gaan om de rest van het huisje op te knappen. Om deze spullen heeft hij zelf gevraagd omdat hij zelf heel graag wil dat zijn huisje er tip top en in orde uit zou zien.

Ik krijg positief terug op de afgelopen dagen, het waren voor mij toch echt dagen die ik niet snel zal vergeten. Het was voor mij een moment waarin ik zag dat de ouders heel graag willen dat de kinderen het beste krijgen.

We hebben er als groep er voor kunnen zorgen dat de ouders en de kinderen apart konden slapen. Ik heb gezien hoe blij en vol geloof de ouders kunnen zijn en ik heb de hoop in de ogen van de vader en moeder van het gezin weer terug zien komen!!

 

Groeten uit Hongarije!

Stefan

 

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter!

Uw emailadres zal niet gepubliceerd worden.