‘Lise bij de tokkies’ – Donderdag 23 juli (1)

///‘Lise bij de tokkies’ – Donderdag 23 juli (1)

Wij zijn deze week begonnen met het ‘echte’ werk. Ik vind het schokkend om te zien hoe het er aan toegaat. Ik heb de eerste dagen veel gewerkt in huisje 1. Dat is een huisje met en vader, moeder en 4 kinderen.  Ik heb het meeste gewerkt in de keuken. De keuken was heel vies en heb dan ook hele vieze kastjes schoongemaakt. Wel vond ik het geweldig om te zien dat de kastjes van een bruine kleur weer wit werden. Omdat ik het nogal schokkend vind, mag ik gelukkig vaak dingen samen doen met de lieve leiding.

 

Vandaag heb ik een hele toffe dag gehad. Ik ben samen met Michel en Arvid langs bijna alle huisjes gegaan om meubels af te leveren.  Zo hebben we er een feestje van gemaakt bij huisjes nummer 10, het huisje waar vandaag is begonnen. Michel had zijn gitaar meegenomen, waarmee groep en ik leuke liedjes hebben gezongen.

 

We gingen ook langs huisje 6, de familie Erneu. Daar word al een paar jaar gewerkt. Ik werd omhelst door de meisjes daar. De man die er woont, zag er slecht uit. Hij heeft suikerziekte en is heel langzaam met lopen en andere dingen. Dat schrok ik eerst wel van. Een jongen die een beetje Engels sprak, vertelde dat ze van ons hielden. We noemen ze de “tokkies”.

 

Ik vond het een super dag en heb er van genoten!

 

Veel liefs van Lise

 

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter!

Uw emailadres zal niet gepubliceerd worden.