Woensdag – 22 juli

///Woensdag – 22 juli

Vandaag begon ik in een nieuw huisje. Ook hier waren de bewoners erg aardig, er werd ons gelijk gevraagd of we koffie wilden. Na de koffie kregen we ook gelijk nog meer. Het huisje viel alles mee. Het blijft zeker een stuk armer als in Nederland, maar ze hadden stromend water, een bad en een redelijk groot huis. We moesten alle gaten opvullen door middel van stuken, en de badkamer kon een stevige schoonmaak beurt gebruiken. Het huis was aan het einde van de morgen een heel stuk opgeknapt en morgen kunnen we het waarschijnlijk af maken.

 

De huisjes vind ik tot nu toe heel erg mee vallen. Ik heb dan ook nog niet in de heftigste huisjes gewerkt. Ik vind het wel heel mooi om te zien hoe oprecht gastvrij deze mensen zijn. Ze blijven delen en je komt tijdens het werken niets te kort. Ook zijn de meeste mensen bereid om zelf gewoon de handen uit de mouwen te steken. Zo stond de vrouw van “huisje 6” gisteren na een kwartier klaar met een schuursponsje en heeft ze zelf heel de douche uitgeschuurd.  Ik ben heel blij dat ik mee ben gegaan en deze mensen kan helpen, maar ook dat je er zoveel voor terug krijgt.

 

De groep waarmee we nu zijn vind ik echt heel gaaf. Ik denk dat we heel veel met elkaar kunnen delen, en dat iedereen elkaar ook echt waardeert en respecteert. Iedereen is ook gewoon heel open als ’s avonds de overdenking en de nabespreking gedaan wordt. Er ontstaan vaak echt goede gesprekken met betrekking tot zowel het geloof als onszelf!

Groeten uit Hongarije!

Hilde

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter!

Uw emailadres zal niet gepubliceerd worden.