Dinsdag – 21 juli

///Dinsdag – 21 juli

Hoewel het voelt alsof we hier al weken zitten, zijn we pas twee dagen aan het werk. Vandaag zijn Herman, Hilde, Monika en Rosanne verdergegaan met de Summer School. Nadat op maandag bleek dat het niveau Engels van de leerlingen lager was dan verwacht, hebben we het programma omgegooid. Zo hebben we gesprekjes met de leerlingen gevoerd, een gedichtje gemaakt, heeft Rosanne een presentatie over Nederland gehouden en hebben we buiten een spel gedaan.
Het was ontzettend leuk om te zien dat de leerlingen wat vrijer werden. Vier meisjes hadden een gedichtje geschreven waarin (vertaald) stond: ‘deze Summer School is de beste uit de omgeving. We leren heel veel nieuwe woorden.’ Daar doen we het voor!

 

De huisjes waren….heftig. Bij een aantal huisjes is vorig jaar ook werk verricht. Het is fijn om te zien dat mensen gebruik maken van de dingen die toen gedaan zijn, maar tegelijkertijd is het soms confronterend en teleurstellend om te zien dat de situatie vaak niet verbeterd is. We zijn druk bezig om de huisjes op te knappen. Verschillende huisjes zijn schoongemaakt. Zwarte keukens werden wit en vloeren werden zichtbaar. Helaas werden onze gezichten af en toe ook gekleurd. (Tip: kom nooit bij Arvid en een emmer latex in de buurt.)
Het was mooi om te zien dat de mensen ons herkennen en contact met ons zoeken. Ze vragen om hulp, maar zijn al erg blij met de aandacht. Zo is één groepje in een huisje met ingebouwde stereo belandt. Valentijn heeft inmiddels een volledige danscursus van de kinderen uit dat huis gehad… In een ander huisje werd  een hele maaltijd voor het groepje klaar gemaakt. Marianne is haar tas aan het leegmaken om minimaal drie Hongaarse kindjes in mee te nemen. Stefan kan het nog net tegenhouden 😉

 

De sfeer in de groep is goed. Hoewel de meeste reizigers wel met licht slaapgebrek kampen (half drie naar bed, zeven uur eruit) houden we onszelf maar voor dat gezelligheid geen tijd kent. Het voelt goed om iedere avond een Bijbelstudie te hebben, samen te bidden, te praten en ook te kunnen lachen. We kijken uit naar de komende dagen (en een goede nachtrust…)

 


Nog geen reacties.

Laat een reactie achter!

Uw emailadres zal niet gepubliceerd worden.