Speeltuin Nagybereg opgeknapt

//Speeltuin Nagybereg opgeknapt

Begin dit jaar hebben we als werkgroep besloten om ons batig saldo van de acties 2014 te doneren aan de zigeunergemeenschap in Nagybereg, omdat we vorige zomer hadden gezien dat de speeltuin, die door de jongeren van Diaconalejongerenreis-2010 is gebouwd, in erg slechte staat verkeerde. De speeltuin was stukgespeeld, compleet versleten.

Op onderstaande foto’s zie je dat de zigeuners, onder leiding van pastor Ferenc, zelf aan de slag zijn gegaan met verf, een lasapparaat, touwen en autobanden om er weer een echte speeltuin van te maken. Het bijzondere van deze actie is dat het nu ook echt hun speeltuin is, omdat ze zelf aan de slag gaan. Eerder waren het ‘de Nederlanders’ die voor hun een speeltuin bouwden. 

Nu ze zelf het onderhoud oppakken, is het nog meer hun speeltuin. Deze zomer hopen we een bezoek te brengen aan het zigeunerdorp van Nagybereg en de speeltuin zelf te zien, plus wat het doet voor de kinderen in het dorp/kamp.

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter!

Uw emailadres zal niet gepubliceerd worden.