Vrijdag 25 juli 2014 – De dagelijkse werkzaamheden

///Vrijdag 25 juli 2014 – De dagelijkse werkzaamheden

Dit maal leest u een blog van een nieuweling in de bloggerswereld, namelijk, Klaas.

Hopelijk een goede blog en geen beloggelijke.

Vrijdag hadden we de volgende dingen op het programma:
– Summerschool en klussen
– Lunchen
– Afsluiting van de summerschool in de grote gymzaal van de middelbare school in het dorp (Tiszaszalka).

Tijdens deze afsluiting zingen we als groep liederen en wordt er voor ons gezongen door de kinderen van de summerschool, incl. aanhang. Ook de bewoners van de huisjes, waar we hebben geklust, zijn erbij. Ook deze keer waren de mannelijke aanwezigen op één hand te tellen. Vrouwen en kinderen waren wel goed vertegenwoordigd.

Christi kreeg vandaag een nieuw toilet. De oude was helemaal vergaan en de stront kwam er aan alle kanten uit. Omdat dit een dusdanige ranzige klus zou zijn, hebben we het uitbesteed aan een lokale loodgieter. De beste man begon aan zijn klus: de wc-pot was losgemaakt en hij tilde het geheel op. Daardoor zakte er een kubieke meter poep naar beneden en kletste op de grond en op de voeten van de loodgieter. Door de G-krachten die op de po inhoud waren losgelaten belandde er ook poep op het gezicht van de noeste loodgieter. Hij had vast een zware werkdag. Ik zie het al voor me hoe hij aan het avondeten zou zitten. ‘Schat, hoe was je dag vandaag?…’

Klaas ging voor de verandering weer eens naar de bouwmarkt. Hij moest onder andere houten platen ophalen voor een afdakje van een zigeuner. Bij deze (en enige) bouwmarkt hadden ze alleen maar grote platen die niet in de bus pasten. Vreemd genoeg was er geen zaag voor handen zodat Matthijs en Klaas de platen konden zagen. Gelukkig zit er een meubelmaker naast de bouwmarkt. De bouwmarktman pakte de heftruck erbij en bracht de drie grote platen naar de buurman die deze op zijn beurt op de goede maat sneed voor ons en wel voor slechts 3 euro. Uiteindelijk gaat er al gauw 2 á 3 uur verloren aan een bezoekje aan de bouwmarkt.

Vlak voordat we naar deze afsluiting wilden gaan, kregen we pech met de (in de volksmond) degelijke Duitse Volkswagen (14.00 uur). Uit het niets was de multiriem geknapt, terwijl de bus bij ons verblijf stond geparkeerd. Na wat telefoontjes kregen we te horen dat de sleepwagen onderweg was. Kasper en Klaas bleven voor de zekerheid achter, terwijl de rest van de groep naar de grote gymzaal ging.

Nadat Kasper en Klaas al twee uur hadden gewacht zonderresultaat, belde Klaas naar de pechhulp met de vraag waarom het zo lang duurde. De chauffeur van de sleepwagen bleek vertraging te hebben opgelopen, omdat deze voor de veerboot stond, die hem over de Tisza-rivier zou brengen, maar deze voer op dit tijdstip niet meer. De sleepwagen moest dus helemaal omrijden naar een brug. Niet veel later na ons telefoontje zagen we de sleepwagen aankomen. Gelukkig! Bus afgesleept. Wordt maandag gemaakt. Kasper en Klaas hadden hun stille tijd wel gehad voor de vrijdag. De pechhulp zou voor vervangend vervoer zorgen (iets dat tot op de dag van vandaag nog niet is gelukt…).

Om 20.30 uur kwam de groep terug vanuit de afsluiting van de summerschool. Op dat moment verliet de sleepwagen ons verblijf. De eerste 6.30 uur gedoe met de pech hadden we achter de rug…

Vrijdagavond deden we ons tegoed aan bier en andere lekkernijen. Daarna gingen we lekker slapen.

Groeten uit Hongarije!

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter!

Uw emailadres zal niet gepubliceerd worden.