BBQ in the middle of nowhere….

///BBQ in the middle of nowhere….

Zo weer een nieuwe morgen, een nieuwe dag dus een nieuwe weblog.

Donderdag stipt om dezelfde tijd als altijd kwam AJ ons weer wakker maken. Ieder morgen klinkt er hetzelfde: “Jongens wakker worden, het is vijf over zeven. Om kwart over zeven moeten jullie klaar zijn, maar dat lukt niet meer”. Met flink veel moeite komt toch iedereen weer uit bed. Iedereen is weer aan de wandel naar het ziekenhuis, met de ogen op stand half drie s’nachts.

Aangekomen bij het ziekenhuis starten we weer met het ontbijt. Het vaste ritueel wordt dan ook weer uitgevoerd: Eten en tegelijk werkoverleg. Vandaag is de planning om, rond 3 uur te stoppen. Want er wacht ons een BBQ in het kamp met de gehandicapten. Maar eerst werken…

In de eerste kamer moesten nog een paar kleine dingen gereed worden gemaakt, zodat deze kamer gereed is om te tegelen. De leiding voor de douche moest nog worden omgelegd. Hier moest nog een klein beetje voor worden gesloopt. Dit hebben Janneke en Marith op zich genomen. In de tweede kamer zijn Jasper, Kasper en ikzelf verder gegaan met het uitraggelen van het plafond. Aan het eind van de dag zat het plafond erin, inclusief elektra en een nieuwe ventilatieschacht. En tenslotte in kamer vier, is de rest begonnen met het plaatsen van metalstuds en gipsplaten. Aan het eind van de dag waren ze al helemaal rond met metalstuds en halverwege met de gipsplaten.

In de tussentijd hebben we nog een werkplaats, de schildersplek. Hier is Jan samen met nog een paar mensen bezig geweest met het schilderen van de deuren en nog enkele dingen meer.

In het kamp was het vandaag een rustdag. De groepsleden die er aanwezig waren hebben een wandeling in de bergen gemaakt. En zich voorbereid op de BBQ van vanavond.

En toen begon het feest het was drie uur, tijd om te stoppen en ons klaar te gaan maken voor de BBQ…

Om vier uur zouden we vertrekken richting het kamp, maar zoals gebruikelijk vertrokken we om half vijf pas. Er was besloten om met drie auto’s te gaan. De bus zou in een keer doorrijden, en de auto’s zouden in Varghas worden geplaatst. Want de beide auto’s zijn niet geschikt voor het “ultra goede” wegdek tussen Varghas en het kamp. Wat dus inhield dat de mensen die in de auto’s zaten het eerste stuk zouden lopen totdat de bus was teruggekeert. WAAAARRRROOM ZAT IK NIET IN DIE BUS!!!

De lopers hebben á la minute een nieuwe sport uitgevonden wandelen met extreme hindernissen. De bus was zo slim om te vroeg weg te rijden met als gevolg dat het eten van de BBQ met de auto’s mee moest. Wat inhoud… u raad het al, de lopers moesten het eten meenemen. Oftewel we liepen op een weg die funest is voor de enkels, met een lading vlees en eten in een temperatuur waar een doorsnee sauna nog een voorbeeld aan kan nemen. En daar gingen we Martin, Janneke, Kasper, Maria, Nathan en ikzelf op weg naar het kamp, onze taxi tegemoet. Janneke vond het vooral heel leuk, ze had namelijk de weg al zo vaak gereden dat ze bij elk herkenbaar punt, riep “oh nee zijn we nog maar hier” Uiteindelijk na drie kwartier lopen en 3,5 km verder zagen we aan de horizon een stofwolk verschijnen. Iedereen is nog nooit zo blij geweest om een Mercedes Vito aan te zien komen. Behalve Martin die heeft waarschijnlijk een zonnesteek op gelopen, want die zei ik loop verder jongens. De rest stapte in de bus en de rodeo rit ging verder. Uiteindelijk na nog een kwartier in de bus kwamen we aan in de middle of nowhere. De BBQ kon beginnen…

Totdat we konden eten hebben we ons nog een beetje vermaakt met wat spelletjes en praten. Na het eten hebben we de rest van de avond door gebracht bij het kampvuur. De avond was heel gezellig. We hebben nog even een korte zoektocht moeten houden in het donker want Nathan was zijn bril verloren. Gelukkig heeft iedereen telefoon met zaklamp dus de nacht veranderde voor korte tijd in de dag. En al snel werd de bril teruggevonden. Rond elf uur zijn we weer terug gegaan richting Baraolt. Tijd om te slapen, maar niet voordat er 25!!! muggen waren doodgeslagen, opgeteld bij de 80 die al doodgeslagen zijn staat de teller nu op 105 zwarte stipjes op het witte plafond. Nadat de wekkers zijn gezet wordt de eerste noot van het Concert at Night weer ingezet…..    

En morgen ja dan is er een nieuwe werkdag en…. de vervanging zal arriveren. Sjaak, Willem, Eline en Christa hopen s’avonds aan te komen. Willem zal dan samen met Nathan, Martin, en Andre (aka Andrasz) dinsdag morgen weer terug gaan. En Sjaak zal samen met Eline en Christa met de groep mee terug gaan.  

               

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter!

Uw emailadres zal niet gepubliceerd worden.