Woensdag 17 juli

///Woensdag 17 juli

Kinderkamp

Vanmorgen ging de wekker weer vroeg: voor sommige rond 07:00, voor de meeste een poosje later… Dat resulteerde in een iets later tijdstip van ontbijt, maar het smaakte er niet minder om. Na het ontbijt zijn Myrthe, Janneke, Rachel, Arthur, Petra en Adriaan naar het kamp gereden. Omdat het de avond ervoor flink had geregend, was het nog even onzeker hoe de route erbij zou liggen. Gelukkig viel het reuze mee en kwamen we na 3 kwartier weer aan bij het kamp.

Vandaag verbleef Adriaan de hele dag op het kamp, samen met de anderen. Omdat de dag ervoor een wandeling van 4,5 uur had plaatsgevonden, was het vandaag een soort van relaxdag. Dat vond Adriaan niet erg.

Toen we rond 09:00 aankwamen zat de groep aan het ontbijt. Na het ontbijt hebben we een leuke wandeling van een uur gemaakt met als doel zoveel mogelijk kruiden te verzamelen om thee van te maken. De kruiden die overblijven worden later verkocht voor het Laura Haz. De hele groep deed hard z’n best en uiteindelijk hadden we een hoop kruiden verzameld. Na de wandeling tijd voor ontspanning; zwemmen, praten, zonnen en genieten van de mooie natuur.

Na het eten, wat zeker niet zo lekker als in het ziekenhuis is (zachtgezegd), kregen wij en de gehandicapten een muziek therapie om tot rust te komen.Astrid Witte heeft deze therapie afgelopen voorjaar geintroduceerd in het Laura Haz en we konden nu zien dat de begeleiders het goed onder de knie hebben. Bijzonder om eens mee te maken! Omdat de groep best groot was, besloten Petra en Rachel de begeleiders na de sessie zelf ook nog een therapie sessie te geven. Misschien niet zo goed als die van de begeleiders, maar de vrouwen genoten ervan.

Toen was het alweer 17:00 en zijn Myrthe, Janneke en Adriaan in de auto gestapt om terug te rijden naar het ziekenhuis. Petra, Rachel en Arthur blijven een nachtje slapen op het kamp. We zijn benieuwd hoe het gaat bevallen. Morgen meer!

Ziekenhuis

Ook vandaag is er weer flink geklust op de gyneacologieafdeling. Na de tegenvallende staat van de vloer in kamer vier, is besloten om een deklaag aan te brengen. Helaas was André, onze bouwexpert, vandaag nog niet in staat om te werken. Daarom heeft Martin zich vol goede moed in zijn overal gestoken om orde in de chaos aan te brengen. Kasper en Sjors waren verantwoordelijk voor het cement waarmee Martin een keurig vloertje heeft afgeleverd. Dit ging overigens niet zonder pijn en moeite. Tegen het eind van de middag was er weinig over van onze Martin. Gesneuveld zat hij aan de koffie en rond half zes was het enkel nog een ijskoud biertje waar hij aan kon denken.

De douches in de twee andere kamers vorderen snel. Vanochtend zijn we verder gegaan met boren, zagen en snijden. Toen Daan, Jasper en ik de smaak eenmaal goed te pakken hadden kwam Martin met de mededeling dat alles er weer uit kon. Een tegenvaller, de deur bleek 15 cm korter te zijn dan het kozijn waardoor alle gipsplaten en metal-studs verkeerd bevestigd waren. Na 5 minuten was het verlies verwerkt waarna we twee keer zo hard aan de slag zijn gegaan. Het duurde nog geen 1,5 uur voordat de schade was ingehaald en aan het einde van de dag stonden alle wandjes op zijn plaats. Morgen rest ons nog het dak van de douche en dan kunnen we gaan nadenken over de tegelwanden. Voor de afwerkingen van de gipsplaten was Marit verantwoordelijk. Ijverig storte zij zich op alle oneffenheden in de muren en het resultaat is om over naar huis te schrijven.

 

Al met al, een productieve en leerzame dag. 

 

 

 

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter!

Uw emailadres zal niet gepubliceerd worden.