Aftellen tot de echte start….

///Aftellen tot de echte start….

Zo het is weer tijd voor een update.

De afgelopen dagen zijn we hard in de weer geweest met alle voorbereidingen. De materialen zijn besteld om te kunnen verbouwen. Met drie verschillende talen (Engels, Hongaars en gebarentaal) kun je heel wat bereiken bij de Hongaren. Er is er bijna altijd wel één die Engels spreekt en anders kom je met gebarentaal en een paar woorden Hongaars ook heel ver. Alle spullen worden de komende dagen geleverd zodat we maandag direct van start kunnen gaan.

Het plaatselijke loodgietersbedrijf is de afgelopen dagen verder gegaan met het monteren van de aan- en afvoer zodat wij daar straks alles op aan kunnen sluiten. Helaas voor de loodgieters hebben we vandaag moeten constateren dat ze het pas gestorte zand weer deels mogen verwijderen om de waterafvoer 10 cm te verplaatsen. Anders wordt het erg lastig dweilen met een waterputje dat half onder de douchebak ligt. Als het goed zijn ze daar op tijd mee klaar.

André en ikzelf zijn afgelopen dinsdag naar Uzunca geweest. De rit ernaartoe, nou…  een doorsnee rallyparcours was er niks bij. Al slalommend om de gaten en koeien kwamen we na dik drie kwartier (waar een doorsnee Hongaar 20 minuten over doet) eindelijk aan in Uzunca. In Uzunca hebben we de jeugd van de Baptist Church bezocht die daar op kamp waren. Ook zijn we nog even kort op bezoek geweest bij de camping van Goof. En na een paar uurtjes mochten we hetzelfde rallyparcours nog een keer doen maar dit maal in het donker. Nu snap ik waarom de functie grootlicht is uitgevonden…

Vandaag (woensdag) zijn we verder gegaan met de voorbereidingen. We hebben een kort bezoek aan de kerk gebracht waar we vanaf zaterdag samen met de rest van de groep gaan slapen. De kerk is zeer blij ons te mogen ontvangen en wij zijn dankbaar dat er zo goed voor ons gezorgd wordt. Alles zal voor ons in gereedheid worden gebracht, zodat we vanaf zaterdag allemaal een slaapplaats zullen hebben.

Woensdagmiddag zijn André en ikzelf al van start gegaan in het ziekenhuis, met het verwijderen van het systeemplafond. Het spreekwoord luidt achter de wolken schijnt de zon, nou achter het systeemplafond is van alles te vinden, behalve zon. complete stukken plafond komen naar beneden zetten als gevolg van de scheuren in de wand en het dak. Daarnaast heeft de alom beruchte familie Spin daar gezinsuitbreiding gehad en meerdere huizen gebouwd onder een plafond. Ook schimmel is in overvloed aanwezig. We zullen zien wat we er aan kunnen doen, al vrees ik dat dat weinig zal zijn. De afdeling wordt vanaf morgen (donderdag) tijdelijk gesloten zodat we maandag in alle rust kunnen werken.

Morgen hopen we de boodschappen te gaan doen, zodat we ook de innerlijke mens de komende 2 weken van energie kunnen voorzien. Vanaf deze dagen zullen er ook foto’s online komen, zodat er ook een beeld bij het verhaal gevormd kan worden.

Het schrijven van deze update gaat ten einde lopen, ik zeg egészségedre op de groep die nog komt,

Viszontlátásra

en wij gaan verder met aftellen….

 

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter!

Uw emailadres zal niet gepubliceerd worden.