Protestante gemeente Doorn gaat in 2013 naar Nagybereg

//Protestante gemeente Doorn gaat in 2013 naar Nagybereg

Aankomende zomer gaat er vanuit de Protestante gemeente uit Doorn een jongerengroep naar Nagybereg / Oekraïne

Nadat er door leden van de protestante gemeente in Doorn contacten zijn gelegd met de werkgroep DJR in Goes is het plan gegroeid. In de zomer van 2013 zal er opnieuw een groep jongeren naar Nagybereg gaan om daar te werken onder in de Roma gemeenschap. Nadat er drie jaar lang jongeren uit Goes hebben gewerkt is nu het stokje overgenomen door Doorn. Natuurlijk zijn we daar in Goes erg blij mee. We maakten ons eerlijk gezegd al zorgen. De laatste jaren zijn de kinderen van de Roma’s in Nagybereg gewend geraakt aan een mooi zomerprogramma dat door Nederlanders is opgesteld. Het is voor deze kinderen het hoogtepunt van het jaar. Onbekommerd spelen, knutselen, met elkaar zingen, genuffeld worden, leuke dingen doen.
Ook gaan er klussers mee om te werken aan ‘onze’ speeltuin in het zigeunerkamp. Door intensief gebruik is er ieder jaar weer genoeg onderhoud te doen. Ook daarom zijn we blij dat dit werk voortgang zal krijgen. Vanuit Goes wensen we de deelnemers aan de Doornse reis veel plezier met de voorbereidingen en als het nodig is, dan willen we jullie met raad en daad bij staan.
We gaan jullie nieuws op de voet volgen. Veel succes!

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter!

Uw emailadres zal niet gepubliceerd worden.