zondagavond 7 oktober 2012, reünie DJR 2012

//zondagavond 7 oktober 2012, reünie DJR 2012

Samen met Magduska en Jutka terugkijken op de reis van deze zomer

Direct na de middagdienst in de Maranathakerk verzamelden de reisgenoten zich voor de laatste keer. Het gebouw van de jeugdsoos Solid-Ground was opengesteld. Iedereen hed eten meegenomen wat kon variëren van een tostie tot een complete overschotel. Er was genoeg te proeven en ondertussen konden we een deel van de foto’s van Sander bekijken. Omdat sommigen elkaar na de reis niet meer hadden gesproken was het een leuk weerzien. Na het eten gingen Magduska en Jutka vertellen wat er allemaal gedaan is nadat wij weg waren gegaan. De trappen zijn nu klaar en veilig. Er zijn drie toiletgroepen gemaakt. Alle kozijnen zijn vervangen. De verwarming doet het (bijna). Het is boven verwachting gegaan. Magduska benadrukte dat de Goessenaren een zware klus hadden omdat er ná de overstromingen in de negentiger jaren niemand meer naar het gebouw had omgekeken. De reisgroep uit Goes was eigenlijk de eerste die de rommel moest aanpakken en een begin ging maken met het herstel. Magduska was verbaasd over al het werk dat is verzet. Ze hoopt dat wij terugkomen op enig moment want behalve het werk heeft ze ook genoten van de groep.

Na het verhaal van Magduska hebben we een filmpje laten zien over het bezoek van Jutka en Magduska aan Zeeland. Er is veel gelachen want naar jezelf kijken op een groot doek is niet iets dat ze dagelijks doen. De zee is het allermooiste dat ze ooit hebben gezien, dat wisten ze allebei zeker.
Na de film en de verhalen was het tijd om afscheid te nemen. We hebben samen nog een paar liederen gezongen. Magduska en Jutka zijn met Wouter en Josien van Dam teruggereden naar Soest. Woensdag vliegen zij terug naar Oekraïne om hun werk weer op te pakken.
Met de reünie is er ook een einde gekomen aan alle voorbereidingen voor de reis 2012, de reis zelf en de afwikkeling er van. Langzamerhand wordt het tijd voor de werkgroep om nieuwe plannen te maken voor de reis 2013! Het lijkt ver weg maar we weten uit de ervaring dat we de tijd nodig hebben.
U kunt de vorderingen voor de nieuwe reis volgen op deze website en natuurlijk via facebook.

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter!

Uw emailadres zal niet gepubliceerd worden.