Magduska en Jutka in Zeeland van 1 tot 4 oktober 2012

//Magduska en Jutka in Zeeland van 1 tot 4 oktober 2012

Op Facebook gaan de berichten al enige tijd rond. ‘Ze’ zijn in Nederland.
Deze zomer was onze reisgroep twee weken te gast in Mezöváry om daar te werken aan het nieuwe grote witte gebouw. Magduska is daar de projectleidster. Ze is de juf van de school, ze is boerin en daarnaast is ze kok. Samen met haar team kan ze koken voor meer dan 40 man! En lekker…! Jutka is onze tolk. Ook zij is juf in de zigeunerschool. Ze is erg blij met het nieuwe gebouw en onze hulp. Daarnaast kon ze tijdens ons verblijf haar Engelse-taal-skill’s ophalen want zonder haar is er geen ‘Oekraïnse’ communicatie mogelijk.

De rest van het programma weten? Klik dan op…

 

 

Nu komen Magduska en Jutka naar Zeeland en natuurlijk willen we heb hartelijk verwelkomen. We hebben daarom een ‘tour-door-Zeeland’ georganiseerd. Het programma met Magduska en Jutka ziet er ongeveer zo uit:

Zondag 30-9:

Om 16:30 een kerkdienst in Gasthuiskerk Middelburg. Magduska zal dar iets vertellen over haar werk. Aansluitend is er een presentatie reisgroep Middelburg. ’s Avonds gaan ze naar Goes en logeren ze bij Henk en Barbera.

Maandag 01-10:

Op maandag (om 08:45) brengen ze een bezoek aan de weekopening op basisschool De Wingerd in Goes. Aansluitend bezoeken Magduska en Jutka diverse klassen om kennis te maken met een Nederlandse basisschool en met hun collega’s in Nederland. Wie weet wat ze van elkaar kunnen leren.
Daarna volgt een bezoek aan Yerseke en de oosterschelde en visboer ‘De Viskeete’. Na een wandeling langs de oesterputten en een rondje door de haven gaan we lunchen in Goes. Barbera zorgt ervoor dat de vis uit Yerseke op de bordjes van de gasten terecht komen. Na de lunch gaan we een strandwandeling maken bij De Banjaard, even de voeten spoelen in de golven en mosselen proeven bij het strandpaviljoen van ‘het schoonste strand van Nederland’.
  Na de avondmaaltijd gaan Magduska en Jutka naar Oostkapelle, naar het (vakantie)huisje van Anneke en Richard. Daar zullen ze de komende twee nachten logeren.

Dinsdag 02-10:

Op dinsdag staat er een rondvaarttochtje door Middelburg op het programma. Vanaf de grachten en de singels kunnen zij de stad leren kennen. De rijke historie van Middelburg is vanaf het water goed te zien bij de oude pakhuizen aan de verschillende kaaien. Verder bezoeken zij de abdij, de markt en andere mooie plekjes. De lunch is er bij Sytske, lekkere soep en broodjes met eiersalade. ’s Middags volgt er een spetterend programma waarbij Zeeland vanaf zee zal worden verkend in een supersnelle boot. Na de avondmaaltijd gaan Magduska en Jutka op tijd terug naar hun ‘eigen’ huisje aan zee om (weer) bij te komen van alle indrukken.

Woensdag 03-10:

Op woensdag staat een bezoek aan fruitbedrijf in Borsele op het programma. In Oekraïne/Mezöváry hebben de meeste mensen fruit uit eigen tuin. De manier waarop dat in Nederland gaat zal voor de Oekraïnse gasten zeker nieuw zijn. Daarna volgt een lunch in een Zeeuws pannekoekenrestaurant. Daarna volgt een bezoek aan Goes waar ze eens lekker kunnen shoppen en een terrasje pikken. ’s Avond zal Monika echte Hollandse pot serveren. Na het avondeten worden Magduska en Jutka teruggebracht naar Soest.

Donderdag 04-10:

We hopen dat Magduska en Jutka vandaag in het mooie Soest rust zullen krijgen na hun Zeeuwse avontuur.

Zondag 07-10:

In de middagdienst houdt Magduska een (korte) presentatie in de kerkdienst in de Maranathakerk. De dienst begint om 17:00 uur. Ook zal er een film worden vertoond over de diaconale Jongerenreis 2012. Na de kerkdienst is er aansluitend een (besloten) reünie van de reizigersgroep Goes in gebouw Solid-Ground.

Op deze website willen we verslag doen van het bezoek van Magduska en Jutka. Blijf ons volgen!

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter!

Uw emailadres zal niet gepubliceerd worden.