Bezoek uit Mezöváry op 30-09-2012

//Bezoek uit Mezöváry op 30-09-2012

Magduska en Jutka komen even langs in Middelburg en Goes

Eind september / begin oktober zijn Magduska en Jutka op bezoek in Nederland. Voor de reizigers 2012 zijn het bekende namen en voor diegenen die het reisverslag van 2012 hebben gelezen zal er ook iets bekends klinken. Voor alle andere mensen eerst een kennismaking.

Magduska is een hele hartelijke vrouw, boerin, juf en kok. Zij geeft leiding aan het onderwijsproject in Mezöváry. Ze is enorm gastvrij en heeft hart voor ‘haar’ kinderen. We hebben haar deze zomer leren kennen tijdens ons zomerproject in Mezöváry tijdens het klussen in het nieuwe schoolgebouw. Magduska is nog nooit buiten Oekraïne geweest. Toen ze gevraagd werd om eens langs te komen zei ze dat ze daar al vaak van gedroomd had. Ze zou de zee wel eens willen zien. We hopen dat er in haar drukke programma ook tijd is voor een bezoek aan Zeeland.
Jutka is een jonge vrouw die werkt in het onderwijsproject in Mezöváry. Jutka is een roepnaam, ze heet eigenlijk Juliana. Voor ons was Jutka deze zomer onmisbaar want ze spreekt heel goed Engels.

Zoals gezegd, eind september komen deze vrouwen naar Nederland en ze zullen zeker Zeeland aandoen. De reisgroep uit Goes (27 personen) en de reisgroep uit Middelburg (ook 27 personen) willen haar graag ontmoeten. Op 30 september is er een avond in de gasthuiskerk in Middelburg. Voor een ontmoeting in Goes moet nog een programma worden bedacht. Als dat bekend is komt dat ook op de website te staan.

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter!

Uw emailadres zal niet gepubliceerd worden.