Verslag van de benefietdag 2012

//Verslag van de benefietdag 2012

16 juni 2012  –  Kort verslag van de benefietdag 2012

Zaterdag 16 juni 2012 start omstreeks twee uur ’s middags de jaarlijkse benefietdag waarvan de opbrengst ten goede komt aan het project van de Diaconale Jongerenreis. Door middel van oproepjes op Facebook en via mail en nieuwsbrieven is bekendheid gegeven aan dit festijn.

Het middagprogramma bestond uit een toertocht met een high-tea. In de Maranathakerk werd voor de liefhedders een workshop ‘Zeepkettingen’ maken gegeven. De jongsten konden zich vermaken in de sporthal met oud-Hollandse spelletjes. De opkomst was laag. Desondanks was het voor de deelnemers wel gezellig.

 

Tegen 5 uur kwamen de meeste bezoekers af op de Mosselmaaltijd met friet (of met Saté als je geen mosselen lust). Omdat de tourtocht een beetje uitliep startte de maaltijd een uur later dan gepland. De maaltijd was druk bezocht. Club 4 en 5 aten vrolijk mee van de frietjes en de saté. Het is een hele tour om voor 100 personen friet te bakken en mosselen te koken dus soms moest er wel even gewacht worden. Dit mocht de pet niet drukken. Uiteindelijk was er voor iedereen genoeg. Toen de saté op was schakelden we over op frikandellen. Ná de maaltijd was er koffie met eigengebakken appeltaart.

Bij het starten van de presentatie over het DJR-project van 2012 viel het op dat de meeste maaltijd-gasten weer vertrokken waren. Diegenen die gebleven waren zagen een uitleg over het werk dat de jongeren zullen gaan doen op verschillende deel-projecten in Oekraïne. Aan de hand van foto’s zagen zij beelden van Nagybereg en Mezövary, een schets van het tuinplan, beelden van het logeerhuis en nog meer.

Ná de presentatie stond de veiling gepland. Het aantal gasten was nog verder geslonken. Er werd wat zorgelijk gekeken. Wie gaan er straks bieden op de ingebrachte veilingspullen? De meeste aanwezigen hebben alleen een bijbaantje. Het grootste deel van de achterban van de reizigersgroep, waarvoor deze dag- en avond wordt georganiseerd, had andere bezigheden. Moest de veiling wel doorgaan? Zo weinig belangstelling was er niet eerder. Gelukkig was er steun van een aantal oudere DJR-supporters. De veilingmeester ging enthousiast aan de slag en met met flink wat grappen konden de aanwezigen toch in beweging worden gebracht. De biedende deelnemers kochten uiteindelijk alle kavels. De prijzen varieerden van enkele dubbeltjes tot 105 euro. De opbrengst viel zeker niet tegen bij de verwachtingen vooraf.

De exacte opbrengst wordt later bekendgemaakt.

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter!

Uw emailadres zal niet gepubliceerd worden.