Koninginnedag vrijmarkt Goes was een klapper

//Koninginnedag vrijmarkt Goes was een klapper

Enorme rijen bij de suikerspinnen, sappige hamburgers en creatieve patatten

30 april 2012  Koninginnedag op de Goesse vrijmarkt had heel wat mensen op de been gebracht. Het weer was prachtig. Al enkele weken waren er jongeren in de weer met plannen maken wat we allemaal zouden kunnen doen op de vrijmarkt. Vandaag om 05:00 uur startte de dag met de opbouw van de marktkraam. Klaas en Henk M en Reijnder, Paul en Quirian, Hein en Arjan en Ties waren vroeg op. Twee marktkraampjes, één voort de snacks en één voor de KreaKlup. De suikerspinmolen van Henri, de frituur, de enorme paellapan, een werktafel op schragen, de voorraad uien en aardappelen, frikandellen en hamburgers, oranje spinsuiker, verpakkingsmateriaal, gereedschap en nog veel meer benodigdheden waren omstreeks 8 uur klaar voor de eerste gasten.

Ties en Herman hebben de laatste inkopen gedaan. Henk en Quirian hebben een bus vol aardbeien opgehaald in Waarde. Om 9 uur kon het feest beginnen. De hele dag door was iedereen druk met het snijden van de aardappelen op het mooie snijmachientje, het frituren van de tornado-potato, het bakken van de hamburgers en natuurlijk suikerspinnen draaien.
Hoewel het soms erg druk was achter de marktkraam werkte iedereen als een echt team. Ook ‘van de overkant’ was er personeel aanwezig. Heleen nam drie extra hulpen mee. Top! Het verkoopduo Christa en Eline deed goede zaken. Reijnder en Hein zorgden samen voor de broodjes hamburger. Paul zorgde dat alles er steeds was en op tijd. Hoewel niet gepland was Paul er het eerst en bleef tot het einde!
’s Middags namen Heleen en Marlies de hamburgerpan over. Toen vormden Maaike en Patricia het verkoopteam samen met Monika.
Rachel en Jos draaiden en draaiden en draaiden. De suiker zat overal. Dat was ’s middags bij Herman en Sjors al net zo.
Sander en Sander sneden en prikten de aardappelen en de uien. Kasper bakte ze lekker bruin terwijl Chai de kruiden rondstrooide. Marit zorgde ervoor dat alle stokjes op de juiste plek terecht kwamen. André nam het stokje over in de middag en bakte, prikte en kruidde er op los.
In de KreaKlupKraam werden de meeste aardbeien aan de man gebracht door Margreet, Arja en Corrie. Ook de zeepkettingen, eigengebreidde sokken, geurkussentjes, kaarten, kransen werden flink verkocht.
Aan het einde van de dag hebben we in opperste harmonie de dag geëvalueerd met Gerard Schilte van snack77. We konden prima samen zo. We hebben de antieke snackbar op wielen met vereende krachten uit de modder gedrukt. Volgend jaar wil hij weer komen en wij ook.

Zo’n dag als dit kan alleen maar dankzij de hulp van alle verkopers, sjouwers, bedenkers en bedrijven die ons willen steunen. Aartjan en Antoinette en Gerrit bedanken we voor het meehelpen opruimen van de troep aan het einde van de dag. Verder bedanken we alle jongeren die dit mogelijk hebben gemaakt.

Verder bedanken wij de volgende bedrijven. We noemen de Agrimarkt en Albert Heijn Goes. Dank voor broodjes en frikandellen. Boogaard leverde een stand voor een vriendenprijsje. Cees leverde ons de perfecte braadpan en het gas. Chantal van de Ven leende ons het bijzondere snijmachientje, De firma Kole uit Waarde leverde 1e klas aarbeien tegen gereduceerde prijzen. Firma Bowa leverde mooie dikke uien. Een ons onbekende firma leverde super-patatten. Firma Menkveld stelde menskracht, opslagruimte en materieel beschikbaar. Alle bedrijven, hartelijk bedankt.
Niet onvermeld mag blijven de hulp van de fam. Oosterveld. Jullie worden hartelijk bedankt voor de onmisbare bijdrage: de stroom voor de suikerspinner, EHBO en gelegenheid voor de sanitaire stop. 

We bedanken tenslotte de vereniging ‘Rondom de Stenen brug’ voor de gastvrijheid. Het is een echte vrijmarkt geworden. Complimenten! Bedankt voor de thee en de belangstelling voor ons project. Volgend jaar hopen wij er weer bij te zijn. Voor jullie en voor ons is dit een ‘groots’ evenement.

De opbrengst van de vrijmarkt was 2500 euro. Dit geld zal worden gebruikt voor ons zomerproject onder de allerarmsten in Oekraïne.

 

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter!

Uw emailadres zal niet gepubliceerd worden.