Visie & Missie

//Visie & Missie

Jeugddiaconaat in de praktijk, een werkvakantie met compassie

… omdat we jonge mensen willen uitdagen om die ander werkelijk te zien!’

De diaconale jongerenreis is een doorlopend project waarin jongeren en hun omgeving worden uitgedaagd om de ander te dienen.

Vormend

De deelnemers en hun achterban worden gedurende de reis en tijdens alle voorbereidingen gestimuleerd om na te denken over wat bedoelt wordt met barmhartigheid en gerechtigheid zoals God in de bijbel daarover aan ons leert. Het hele project, van voorbereiding tot en met de reis zelf is een hele goede en krachtige manier om te werken aan diaconale vorming van jongeren. Het fundament van deze reis ligt in de dagopeningen en de verdieping tijdens de avonden.

Praktisch

Een diaconale reis waarin heel praktisch en concreet hulp wordt geboden aan mensen die dit echt nodig hebben. Bidden én werken. Delen van onze overvloed door in actie te komen en door diaconale betrokkenheid handen en voeten te geven. Naastenliefde, gerechtigheid en barmhartigheid in de praktijk! Klussen niet als doel, maar als middel tot het leggen van contact. Door met veel energie te investeren in hun eigen omgeving weer nieuwe hoop en levensmoed te geven.

Inleving en bewustwording

Een kans om je eigen werkelijkheid eens te bekijken door de ogen van mensen uit een andere cultuur. Grensoverschrijdend. Het project is een uitnodiging om enkele weken naast mensen te leven die niet vanzelfsprekend in welvaart wonen en leven, misschien zelfs wel honger hebben, ziek zijn, gediscrimineerd worden. De levenssituatie van die ander is een spiegel voor ons eigen leven.

Samen

Het project daagt uit om te worden ondersteund. Het laat de achterban van de jongeren en de begeleiders nadenken over de wijze waarop ze support kunnen geven aan het project en de acties die nodig zijn om geld op te halen. Het vraagt om beschikbaarheid en verbondenheid van gemeenteleden in de eigen omgeving. Het project oefent de diaconale betrokkenheid van de hele gemeente en verstrekt de onderlinge band.

Quote van een 17-jarige deelnemer aan de reis in 2014:
  “Het mooiste dat je daar krijgt als je werkt is, behalve het respect en dankbaarheid, ook heel veel liefde van de
   mensen voor wie je bezig bent en dat is zo mooi aan deze reis. Dat is zoveel mooier dan een gewone vakantie en
   lekker aan het strand liggen.”

Wil je informatie over de diaconale jongerenreis dan kun je een mailtje sturen aan:

info@diaconalejongerenreis.nl

U kunt ons werk steunen met uw giften.
Ons rekeningnummer is:

IBAN: NL21RABO0161880649

Hartelijk dank voor uw betrokkenheid. We kunnen niet zonder!

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter!

Uw emailadres zal niet gepubliceerd worden.