Zaterdag de laatste vrije dag

///Zaterdag de laatste vrije dag

Voor de laatste zaterdag stond gepland om naar de weerkerk in Presjmar en naar Brasov te gaan. De weerkerk is een kerk waarin de bevolking van voormalig Hongarije zich schuil hield voor aanvallen van Tartaren en Turken. In Brasov zouden we gaan winkelen.

Maar helaas liep niet alles zoals gepland. Op weg naar de weerkerk merkte Roelof dat er een mankement was aan de Fiat bus. De bus kon niet meer verder omdat de koppeling het niet meer deed. Na overleg is het grootste gedeelte van de groep meteen door gegaan naar Brasov en zijn de overgebleven mannen achtergebleven bij de bus. Na flink wat heen en weer getelefoneer naar de ANWB is de bus weggesleept naar de Fiat dealer in Brasov.

 

De rest van de groep had het ondertussen goed naar hun zin op terrasjes en in winkels, vooral de prijzen vielen goed in de smaak! Doordat we de bus niet meer tot onze beschikking hadden moesten een aantal met de trein terug. Een hele ervaring voor Martijn, Ruben en Roelof. De rest was al weer terug in Baraolt voor een bbq aangeboden door de staf van het ziekenhuis, als dank voor de gedane arbeid. Toen we aankwamen was de tafel al gedekt en stond de palinka klaar. Daan heeft ook genoten!

Na een heerlijke maaltijd met onder andere micsi’s en karbonades, staken de Roemenen een heerlijk kampvuur aan en door het gitaarspel van Roelof, Floris en de ziekenhuis directeur hing er een gezellige sfeer. Maar het probleem van de bus was nog steeds aanwezig. Doordat het zaterdag een nationale rustdag was wordt er maandag pas naar de fiat gekeken. Hierdoor ontstond ook een probleem met het vertrek terug naar Goes. Waardoor Martin, Joop, Anne en Christa achter blijven. Zij zullen wachten op de reparatie of vervanging van de bus. Een gevolg daarvan is dat ze misschien ook later in Goes zullen aankomen. Ondanks de autopech was het toch een geslaagde dag!

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter!

Uw emailadres zal niet gepubliceerd worden.