Woensdag 4 augustus 2010, een ‘vrije’ dag

///Woensdag 4 augustus 2010, een ‘vrije’ dag

De laatste vrije dag. Officieel staat er een bezoek aan een kasteel en een museum op het programma. De groep snakt unaniem naar uitslapen en een echte vrije dag. We proberen diplomatiek aan Ference duidelijk te maken dat het door hem opgestelde programma wordt vervangen door een wat lichtvoetigere variant: shoppen en chillen.

Het ontbijt start pas om 09:00 uur en ’s middags gaan we naar de stad. Omdat de poepdoos van Atilla geplaatst moet worden en het beton dat gebruikt zal worden ook nog tijd nodig heeft om uit te harden gaat er een kleine ploeg werkmannen op deze vrije dag beton maken en de wanden van de latrineput storten. Daarna wordt de houten cel met ijzeren ankers op zijn plek gezet, vast in de beton. Mocht iemand de latrine willen meenemen, dan zullen ze flink moeten hakken.

 

’s Middags wordt er in verschillende groepjes gewinkeld. Het valt niet mee om leuke souvenirs te vinden. In de Oekraïne is veel rommel en kitch te koop. Afgezien van de armoede is er ook een probleem van de verkrijgbaarheid. Bepaalde (goede) producten zijn eenvoudigweg niet te koop. Hierdoor gaan veel mensen zelf met vindingrijkheid aan de slag. Na het shoppen gaan we nog om boodschappen in een supermarkt. Om 18:00 uur zijn we terug voor het avondeten. Het was een dag waar velen naar hebben uitgekeken, een echte rustdag zonder verplichtingen. De avond verloopt als alle voorgaande: gezelligheid kent ook nu geen tijd en dat gaat soms ten koste van de nachtrust.

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter!

Uw emailadres zal niet gepubliceerd worden.