Werkdag

Vandaag was afscheid nemen het onderwerp van de dag. Lennart Visscher vertrok deze morgen vroeg met zijn ouders naar huis, hij gaat daarna naar de Ardennen op vakantie. Ook werden de jongeren uit Ierland vanmorgen uitgezwaaid, wat zwaar viel voor een drietal lovers uit het Nederlandse kamp. Wie weet wordt het ooit nog wat.

Het werk bij het ziekenhuis is ondanks het liefdesverdriet flink opgeschoten. Op de chirurgie zijn de plafondplaten eruit uitgehaald om vervolgens de vieze vergeelde sigaretten kleur om te zetten in helder wit. We hebben het voorbeeld van de Roemenen om de plafonplaten te sausen afgekeken. Ook alle profielen waar de plafondplaten in hangen worden onder handen genomen, zodat het er weer wat aangenamer uitziet.

De plafondplaten werden door Joop en Anne naar buiten gebracht om vervolgens door Niels en Reijnder gesausd te worden. Om de latex goed te laten hechten worden de plafondplaten eerst schoongemaakt en behandeld met fixeermiddel. Doordat de plafondplaten nu behandeld worden is het niet meer noodzakelijk om de muren te latexen. We merken dat de Roemenen zelf al behoorlijk ondernemend worden, want het sanitair gedeelte van Chirurgie wordt volledig onder handen genomen door twee Roemeense ziekenhuismedewerkers.

Het project om de deuren van de chirurgie te verven, gerund door Koning senior/junior en Schenau, is afgerond.

Op de polikliniek zijn de laatste plinten geschilderd en het kozijn en de deur van het laboratorium is door Roelofs schilderskunsten van houtskleur naar een mooie witte kleur overgegaan. Dit kozijn moet nog één keer gelakt worden en dan is het werk op de polikliniek ook afgerond.

Martijn en Henk S. hebben samen alle projecten die het Comité Baraolt gehad heeft, bezocht en gefotografeerd. Stefan en Harm zijn ‘s avonds terug gekomen uit het kinderkamp en ze hebben het erg naar hun zin gehad. Maar helaas pakt ook Harm samen met Bram morgen het vliegtuig naar Frankrijk.

De avondsluiting is net afgelopen, nu doen we nog een drankje en een hapje en dan gaan we naar bed. Om morgen hopelijk te genieten van een mooie dag op de Camping van de familie Post.

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter!

Uw emailadres zal niet gepubliceerd worden.