Nog een werkdag

///Nog een werkdag

Zo, dat was weer een dag. Nou en het was een goede dag, hoe dit komt zal hieronder verteld worden.

Vandaag was de dag van de afronding van het werk in het ziekenhuis. Er waren nog een aantal dingetjes die moesten gebeuren. Een aantal banken en plinten lekker smurfenblauw, dit gebeurde door Niels en Adriaan. Ondertussen waren Joop en David bezig met een kamer te sausen. Het was een rotklusje vanwege de loszittende wanden, slecht dekkende latex. Maar met goede instructie van Koning senior is alles goed gekomen en was ook dit voor de middag klaar.

 

Anne en Reinder zijn als broeders ook vandaag gaan samenwerken. Deze moesten in het plaatselijke weeshuis een 2tal goals neerzetten, dit natuurlijk zodat de kinderen fatsoenlijk een potje konden ballen. Nou dat was wel een klusje voor de Feijters want dit was met wat uurtjes ook prima voor elkaar. Anne heeft de eerste aftrap gegeven en daarmee de voetbalcompetitie geopend. Voor de lunch hebben we onszelf beloond voor het harde werken door een lekkere pizza punt te kopen bij de plaatselijke snackcorner Fornetti. Na de middag was het even zoeken naar werk, dus dit hebben we dan ook maar gedaan onder het genot van een extra kopje koffie bij de kantine.

Ondertussen kwamen ook Martin en Roelof terug vanuit een ritje Boekarest. Deze hadden hun gezinnen op het vliegveld afgezet voor een terug reis naar Nederland. We weten ondertussen ook dat deze veilig geland zijn en dan de vliegreis was mee gevallen. Dus ook toen hebben we nog maar een extra bak koffie gedaan om hun verhaal aan te horen. Maar uiteindelijk zijn we rond half 3 weer aan het werk gegaan. Joop was nog met wat verf in de weer om de laatste zwarte randjes nog even wit te maken. Koning was bezig om de laatste achtergebleven puntjes op de muren weg te latexen.

Ondertussen waren Adriaan en Niels bezig om nog een gelakt raamkozijn van overtollig verf te voorzien. Ondanks dat deze netjes waren afgeplakt voor de randjes was er toch wat verf gelekt op de ruiten. Dit hebben ze er samen afgekrabd. Maar ja, je kan raden dat dit alles ook geen uren meer in beslag heeft genomen, dus tussen 4 en half 5 was toch iedereen klaar met zijn of haar bezigheid. En was een biertje en een peukje op zijn plek.

Het is ook op zijn plek dat de corvee vandaag een zware dag heeft gehad, dit kwam omdat er in de school nog wat was achtergebleven was van de afgelopen dagen. Een aantal jongens zijn zo sociaal geweest om ook dit mee te nemen naar de kantine van het ziekenhuis. Je kan raden dat als er 4 mannen binnen stappen met vollen handen, dat Christa niet blij werd. Maar vandaag zijn er toch een aantal wassen gedraaid (het kortste programma duurt hier 2 uur, dus gaat niet al te snel) en is de grote hoop nu nog maar een kleine. Dit heeft ze samen met Ruben en Martijn gedaan, dus ook deze hebben de dag goed besteed.

De mensen van het kinderkamp zijn ook weer terug in Baraolt, dus de groep (wat er nog van over is) is weer compleet. Vanavond zullen we weer een lekker ontspannen avond te gemoed gaan. Dit met een dagsluiting, rondje Baraolt en misschien nog wel een terrasje als afsluiter. Maar nu eerst een douche en daarna eten. Iedereen hoopt op friet want de afgelopen dagen waren de schalen met eten niet helemaal leeg, dus moeders of vaders, als we weer thuis zijn verlangt er kind of man naar een Hollandse pot, dus bereid jullie maar voor.

Bislat, vanuit Kórhâs Baraolt.

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter!

Uw emailadres zal niet gepubliceerd worden.