Maandag, de eerste werkdag

///Maandag, de eerste werkdag

Vandaag was de dag dat we begonnen met de activiteiten. De groep werd opgesplitst in drie groepen. Er was een groep die de houten vloer in het schoolgebouw ging schuren, als voorbereiding op het lakken. Er was een groep die in het huisje van de verstandelijk beperkte Atilla ging werken en de laatste groep trof voorbereidingen om uiteindelijk een speelveld aan te leggen bij het zigeunerkamp.

De vloeren van drie lokalen in een schoolgebouw moesten geschuurd worden, waarna deze vloeren geboend moesten worden. Er kwam namelijk nogal veel stof vrij tijdens het schuren en dat moest natuurlijk verwijderd worden, voordat er gelakt kon worden. Eerst was afgesproken dat de drie lokalen voor zo’n zestig euro gelakt zouden worden, maar toen puntje bij paaltje kwam, bleek het zestig euro per lokaal te zijn. We hadden daarna afgesproken dat de schoolleiding de lak voor de andere lokalen voor een deel zou gaan betalen.

Het werk vorderde snel, er was namelijk een tijd begroot van twee dagen, maar de vloer van twee zalen was al binnen een drietal uren geschuurd, waarna nog een aantal uren besteed was aan het schoonmaken van de vloer. Daarna was het lakken voor de avond al klaar en zag de vloer er weer spik en span uit.

Een aantal mensen ging naar het huisje van de verstandelijk beperkte Atilla. De eerste gedachte toen men het huisje zag, was dat het maar meteen met de vlakte gelijk moest worden gemaakt. Het zag er namelijk niet uit. De man woonde in een sterk verwaarloosd huis. Zo waren de muren helemaal zwartgeblakerd van het stoken met de houtkachel, was zijn bed in tijden niet meer gewassen en stonk het binnen uren in de wind. Uiteindelijk is toch maar besloten om aan te vangen met het werk en werden de muren schoongemaakt, wat erg veel tijd kostte. Morgen zal er nog gestukadoord worden om de gaten in de muren te dichten.

De laatste groep trof de voorbereiding voor het neerzetten van speeltoestellen bij het zigeunerkamp. Eerst moest het terrein worden ontdaan van rotzooi, waarna de speelweide nog gemaaid moest worden, aangezien het gras en onkruid wel erg welig tierden. Vervolgens zijn de voetstukken van de speeltoestellen in beton gestort, zodat ze stevig verankerd stonden in de grond. Dinsdag zullen de speeltoestellen nog een likje verf krijgen, zodat ze er weer fraai uitzien.

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter!

Uw emailadres zal niet gepubliceerd worden.