Maandag, aan de slag!

///Maandag, aan de slag!

Op zondagmorgen bezoeken we de kerkdienst in de Reformed Church, waar we door een kerkenraadslid worden verwelkomd. In de kerk staat de airconditioning aan, het is er lekker koel. Na de kerkdienst is er een snelle lunch in het logeerhuis.  ’s Middags staat een bezoek aan de zigeunerdienst op het programma. Om in het zigeunerkamp te komen moet er een wandeling gemaakt worden van ongeveer 15 minuten. Het kamp ligt buiten het burgerdorp.  We herkennen het eerste jongetje dat we tegen komen, maar het wordt niet de dramatische hereniging waarop we gehoopt hadden: Ruslan  geeft geen blijk van herkenning, maar geeft wel een hand. Bij de kleine hutjes van de zigeuners wordt een openluchtdienst  gehouden, geleid door zigeunerpastor Ferenc Homoki. Hij leidt het Gipsy Mission project in Nagybereg. Het is ontzettend warm in de zon. Wij zingen tijdens de dienst enkele liederen.

 

Na de dienst lopen we naar de vorig jaar gebouwde speeltuin. Hoera, met uitzondering van de autobandschommels en wipkip staat alles er nog. De kinderen laten zien welke kunstjes ze er allemaal op kunnen. Onze gymleraar Wouter is onder de indruk, en zeer in zijn nopjes.

De dag eindigt met een even prachtig als beangstigend onweer. Het internet gaat er voor dagen uit…

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter!

Uw emailadres zal niet gepubliceerd worden.