Zondag 1 augustus: een rustige Rustdag

///Zondag 1 augustus: een rustige Rustdag

Ontbijt om 08:30 uur. Na gisteravond is het stil aan tafel, alle indrukken zijn nog niet weg. We bezoeken een dienst in de dorpskerk. We zingen twee liederen, het is weer mooi om te doen, dat we ook als groep in de kerkdienst willen laten zien waar we voor staan. Dat we ons verbonden voelen met de kerk door God. We verstaan er niks van wat er wordt gezegd maar we zien wel bekende gezichten: de timmerman Geza, de smid van de speeltoestellen, de man die het vlees bakte, Ference, het hoofd van de school.We begroeten elkaar, fijn om elkaar ook op zondag als broeders en zusters te ontmoeten.

 

Na de dienst is er al snel een lunch want op één uur wordt (een deel van) de groep verwacht in het zigeunerkamp. Daar houdt Ference een bijeenkomst. De achterblijvers bekijken een film. ’s Middags gaan we zwemmen in een meer. Boven een houtvuurtje wordt Bokrosj Goulash gemaakt. Het eten is iedere dag wel veel en rijkelijk voorzien van vlees en vet. Maar wat die Goulash lekker zeg. De diarreeremmers worden gegeten als snoepgoed. De avond verloopt rustig. Er zit een groepje te kletsen. Jan verteld zijn belevenissen tijdens al zijn reizen over de hele wereld waar hij als bodemonderzoeker heeft gewerkt. Henry leert klaverjassen.

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter!

Uw emailadres zal niet gepubliceerd worden.