Donderdag 5 augustus 2010

///Donderdag 5 augustus 2010

Vandaag de laatste dag dat het kinderwerk wordt georganiseerd. Er waren 30 kinderen gekomen waarvan erg veel jonge kinderen. Het knutselwerkje was het maken van een aquarium. Van papier mochten de kinderen vissen en waterplantjes knippenen en deze opplakken op een blauw vel papier. Ook hadden we zelfklevende gekleurde zeedieren meenomen van thuis. Dit was het kaarsje op de taart. Alle knutselaars waren heel enthousiast met dit werkje.

 

De speeltuin is aan het einde van de middag helemaal klaar. Er staan schommels in diverse soorten en maten, er zijn klimrekken, een voetbalveld met echte doelen, een volleybalveld en een wipkip. Dit laatste speeltoestel is gemaakt van een grote springveer uit een (vracht)auto.
Omdat het hek dinsdag afgeschilderd is kunnen er veel meer mensen naar het huisje van onze vriend Atilla. De beton onder de latrine is hard, het kleine huisje kan worden geschilderd. Het wordt groen van buiten en rood van binnen. Op de deur schilderen we een rood hartje. Zo hoort dat. Aan de binnenkant van de deur wordt nog een tekst geschilderd. Deze tekst heeft onze Amersfoortse Jan bedacht.

Met zoveel schilders die beschikbaar komen van het hek en het afgeronde kinderwerk is er tijd om de veranda, de kozijnen en de voordeur te schilderen. Ook alle wanden krijgen nog een keer een beurt met de witkwast. De gordijnrail wordt opgehangen en de kachel wordt op de plek gezet met een nieuwe passende rookafvoer. Het werkt! Bijna is alles klaar.
Na het avondeten gaan we naar de kerk. De pastor spreekt mooie worden tegen de groep uit Goes die wij helaas niet kunnen verstaan. Namens de groep mag Henk een kado in ontvangst nemen. Het is een wandkleed. De pastor wil dat dit typisch Oekraïns handwerk een ereplaats zal krijgen. Op het wandkleed staat een mooie tekst: “Boldog nép az, amelynek istene az úr”.

De gemeente zingt ons staande toe. De wijs kennen we wel: “Dat ’s Heren zegen op u daal”. Hiermee nemen wij afscheid van de pastor en de gemeente.

Bij de school brandt het kampvuur en liggen de kippenpoten in het vet te sputteren. Omdat het regent gaan we binnen verder met onze laatste avond. Er worden over en weer bedankjes uitgesproken door Wouter, namens Gipsy Mission, door Henk en Ference. Het wordt weer laat.

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter!

Uw emailadres zal niet gepubliceerd worden.