Dinsdag 3 augustus 2010

///Dinsdag 3 augustus 2010

Opnieuw een werkdag. Gisteren is er hard gewerkt. Vandaag nog harder. Er is in de groep een enorme drive om alle klussen af te krijgen. We gaan ’s avonds pas om 19:00 uur eten omdat er dingen klaar moesten. David zijn ploeg heeft het hek klaar!! Alle schilders zijn blij dat deze klus geklaard is. Er is veel solidariteit binnen de groep geweest. Gisteren zijn een paar terreinwerkers na afloop van hun werkdag nog eens een uurtje gaan schilderen aan het hek. Nu is het gelukkig af.

 

In het huisje van Atilla wordt een betonvloer gemaakt. Ference weet een gemeentelid met een betonmolen en de Ford-bus met zonder banken blijkt weer een handige reisgenoot. Er is zand en grint besteld en dit wordt op tijd afgeleverd. Bram en Reijnder gaan beton draaien met de betonmolen en Henk mag de grijze pap min-of-meer waterpas verdelen over de vloer. Voor de lunch is het rommelhokje voorzien van een natte betonvloer. Na de lunch komt het voorste hok aan de beurt. In totaal maken Bram en Reijnder 30 kruiwagens beton. Nu maar hopen dat Atilla snapt dat hij niet in de natte vloer moet gaan staan. Hij kan nog naar buiten via een dikke plank.

De timmerman komt de bestelde houten stellingkast met vier planken afleveren. Het ziet er wat grof maar wel degelijk uit. Dit kan wel 30 jaar mee. Iedere dag horen we meer over Atilla. Hij blijkt de grafdelver van het dorp te zijn. Hij is wel lid van de kerkelijke gemeente maar hij gaat nooit naar de kerk. Hij weet dat hij soms hardop gaat praten en dat de mensen dat vreemd vinden. Hij durft daarom niet meer te gaan. Vroeger was hij chauffeur op een tractor en hij schijnt vroeger ook goed overweg te hebben gekund met een naaimachine. Was hij zeilmaker of kleermaker? Nu is er weinig meer van te merken. Vijf jaar gevangenis hebben een geestelijk wrak van hem gemaakt. Hij moest een lange straf uitzitten omdat hij zijn vrouw heeft gestoken met een mes. Kennelijk was hij ooit getrouwd. Zo langzamerhand gaan we zijn verhaal kennen uit alle losse stukjes die dan door de één en dan door de ander wordt verteld.

Na het late avondeten komt Simon Hamelink langs. Hij is onderweg van Goes naar Baraolt en blijft een nachtje slapen bij ons. Helaas gaat het weer regenen dus Simon kan niet ons werk gaan bekijken. Daarom bekijken met hem we alle foto’s. De avond verloopt rustig. Er wordt weer flink spelletjes gedaan. Henry heeft het klaverjassen snel onder de knie gekregen. Sommige gesprekken lopen uit op een erg korte nachtrust.

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter!

Uw emailadres zal niet gepubliceerd worden.