Diaconale jongerenreis, Juli 2011

///Diaconale jongerenreis, Juli 2011

Juli 2011, Diaconale Jongerenreis Goes
Een ervaring die mij de rest van mijn leven dierbaar zal zijn………
Een groep jongeren van de Maranathakerk in Goes wilde dit jaar de vakantie eens op een andere manier besteden. Zij organiseerden een diaconale werkvakantie naar een project van de Stichting Gipsy Mission, in het plaatsje Nagybereg in Zuidwest Oekraïne. Het zou een zeer bijzondere tijd worden. Vele onuitwisbare indrukken, zeer indrukwekkend en soms schokkend. Lees onze blogs

Doordat  Monika,  één van de  begeleiders,  de Hongaarse taal beheerst, kon er écht contact met de zigeuners worden gemaakt. Iets wat heel bijzonder is, want niemand wil contact met hen, ze worden buitengesloten. Deze jongeren konden met hen praten, spelen, werken, eten, lachen, huilen,…….

Maar eigenlijk begon de reis al in maart. De Zeeuwse jongeren wilden niet met lege handen aankomen. Zij besloten een bijdrage te leveren aan het nieuwe multifunctionele gebouwtje dat door Gipsy Mission wordt gebouwd. Dit gebouwtje zal heel belangrijk worden voor de zigeunerkinderen. Het zal hen in staat stellen onderwijs te volgen, waardoor zij een betere kans op een plaats in de maatschappij zullen krijgen. Ook tal van andere activiteiten voor en door zigeuners kunnen  hier plaatsvinden, zoals bijvoorbeeld cursussen en kerkdiensten.  Rondom de kavel van dit nieuwe  gebouw moet een hek geplaatst worden. Deze jongeren besluiten dit hek bij te dragen én te plaatsen. Hiervoor is echter ca. € 5.000 nodig. Dit betekent vele acties zoals bijvoorbeeld broodjesverkoop op school, auto’s wassen, het verzorgen van paasontbijtjes, verkoop van  suikerspin op Koninginnedag,  een benefietmaaltijd, een veiling en nog meer activiteiten.  Er wordt een mooi bedrag bij elkaar gebracht. Ook wordt er een kinderprogramma bedacht en uitgewerkt. Na alle voorbereidingen wordt uitgekeken vaar de vertrekdatum. Zie hieronder het reisverslag…

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter!

Uw emailadres zal niet gepubliceerd worden.