De website

Het ziekenhuis van Baraolt had nog geen website. Daarom hebben ze aan ons gevraagd er een te ontwikkelen. Wij, Ruben en Lennart doen dat maar al te graag en hebben er de afgelopen dagen hard aan gewerkt. Het werk zit er bijna op. Dat wil niet zeggen dat de website klaar is, integendeel: dat moeten de Roemenen zelf doen!

Wij kunnen zelf geen Hongaars en Roemeens (de twee belangrijkste talen van dit land). Ook weten wij niet veel van verpleging, medicijnen en chirurgische terminologie. Waar we wél het een en ander vanaf weten is HTML, CSS, PHP, MySQL, Photoshop en CMS systemen. Dit zijn technieken waarmee enerzijds de structuur en lay-out van een website kan worden opgebouwd en waarmee anderzijds de inhoud kan worden gemanaged. In deze regio hebben ze iets minder verstand van deze technieken en daarom hebben ze ons alles toevertrouwd. Wij maken met behulp van diverse technieken in feite een sjabloon die zij daarna zelf in kunnen vullen.

Een van de eerste vragen van onze kant was de vraag of ze een logo hadden. Dit hadden ze helaas echter nog niet. Het enige wat ze van hun ‘huisstijl’ konden geven was een RAL kleurcode van een lichtblauwe verf die ze vaak gebruikten. Een simpel maar duidelijk logo hebben we dus ook direct voor hun ontworpen. Daarnaast hebben we ook direct een opzet gemaakt voor briefpapier en visitekaartjes.

Het kostte trouwens erg veel moeite om een goede internetverbinding tot stand te brengen en daarna ook in stand te houden. Gelukkig had Ruben een draadloze router meegenomen dat een hoop kabels bespaarde. Op sommige dagen viel de stroom om het half uur uit en hadden we uren achtereen geen internet verbinding. Het hele ziekenhuis trouwens ook niet.

De website is nu bijna gereed om te worden ingevuld! Kijk voor meer informatie op:

http://www.spitbar.ro

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter!

Uw emailadres zal niet gepubliceerd worden.