De laatste zondag

///De laatste zondag

Vandaag was een speciale dag, niet alleen omdat het de dag van God is, maar ook omdat we iets hebben gedaan wat je niet iedere zondag doet, we zijn naar een zigeunerkerk gegaan, dit was voor ons allemaal een bijzondere ervaring! Het blijft wel heel erg lastig, omdat wij niets van de taal kunnen verstaan. Het is natuurlijk ook niet wat wij gewend zijn, er wordt veel hardop gebeden, allemaal luid roepend door elkaar heen. Ook hielden de sprekers er nogal van om op luide wijze van zich te laten horen. De hele dienst was een combinatie van geloofsbelijdenissen, preken, zang en gebed. In totaal duurde de dienst wel drie uur. Voor de meesten was dit iets teveel van het goede, vooral omdat je het niet goed kon begrijpen vanwege de taal, was het lastig om je hoofd erbij te houden. Alles bij elkaar bekeken was het een indrukwekkende ervaring die geen van ons had willen missen.

 

’s Middags hebben we, na een mislukte poging om naar een hagenpreek te gaan, onze koffers ingepakt, gereed voor vertrek. Vanavond hebben we nog een bijeenkomst met een paar mensen van het ziekenhuis om de werkweken in het ziekenhuis af te sluiten.

Morgenochtend om 7 uur vertrekken we vanuit Baraolt naar het Zeeuwse land! (maar helaas geen weblog de komende dagen…..)

Bislat, vanuit Kórhâs Baraolt.

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter!

Uw emailadres zal niet gepubliceerd worden.