Bij het kinderkamp (1)

///Bij het kinderkamp (1)

Op maandagmorgen van de eerste werkweek in Roemenië gingen Niels en Harm naar het kinderkamp toe. Na een rit van 25 minuten vanuit Baraolt kwamen wij aan bij het kamphuis in het plaatsje Ozunca-bai (~Oezoenka baj~). Omgeven door een prachtige natuur ligt ons verblijf op een helling dat uitzicht biedt op een berg die door zijn grootte meteen de aandacht trekt.

 

Eenmaal aangekomen laadden wij de spullen uit en kregen we onze kamer toegewezen. We hadden gelukkig een kamer voor onszelf en er was zelfs sanitair aanwezig in het gebouw. Dat is aardig luxe voor hier. Aan de kinderen merkten wij een soort spanning en ze wilden een beetje de kat uit de boom kijken. Andersom deden wij dit ook. Voor Niels was alles nieuw, maar Harm is al een keer mee geweest. Hij kende de leiding van het kamp en sommige kinderen al.

Deze middag hebben we buiten wat gevoetbald en zijn we naar de camping van de familie Post geweest om daar met alle kinderen te zwemmen. Deze camping ligt ongeveer 15 minuten lopen van onze kamphuis vandaan. Hier hebben we heel de middag doorgebracht en bij terugkomst hadden de kinderen tijd voor zichzelf. Dat betekent kleuren, tekenen, voetballen, muziek luisteren of even lekker in bed liggen.

Niels en Harm zijn er vooral voor om mee te draaien met het programma en de leiding min of meer te ontlasten. Rond een uur of acht ’s avonds werd er gegeten. Het eten in het kinderkamp is vet, maar toch erg gezond. Er worden veel verse en natuurlijke producten gebruikt bij de bereiding. Ze kennen in het kinderkamp geen instant. Daarna is er het avondprogramma met een bezinning. Dit betekent dat er verhalen uit de bijbel worden verteld, worden uitgelegd en dat er veel wordt gezongen.

Dinsdagmorgen werden wij om 9:00 uur bij het ontbijt verwacht. Ook het ontbijt is goed te eten. Zowel ’s morgens als ’s middags als ’s avonds hebben de kinderen bezinning en dit begint al na het ontbijt. Toen dit klaar was zijn we een wandeling door de natuur gaan maken. Eén van de leiders, die Mister Teacher wordt genoemd, is bioloog en dus een expert op het gebied van de natuur. Hij is leraar op de school in Baraolt en weet heel erg veel over allerlei dingen.

De ervaring van Niels en mij met deze man is dat hij een buitengewoon charisma heeft dat wij een kwartier lang kunnen luisteren naar wat deze man te vertellen heeft, zonder dat wij er iets van begrijpen. Na de wandeling, die ongeveer 4 uur duurde, hadden we de lunch. De natuur waar wij doorheen wandelen is werkelijk schitterend. Ook kwamen vandaag de kinderen veel meer los. Dit was ook prettig voor Niels en Harm. ’s Avonds werden we opgehaald, omdat we dinsdag een dagje uit hadden met de groep.

Momenteel is Harm weer in het kinderkamp. Dit keer samen met Henk, Martijn en Stefan.. Later deze week gaan ook Louisa, Rick en Floris meedoen met het kinderkamp.

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter!

Uw emailadres zal niet gepubliceerd worden.