Bericht van de corveeploeg

///Bericht van de corveeploeg

Ja, wat doen wij als corveeërs allemaal?
We beginnen ‘s morgens drie kwartier van tevoren om de tafel te dekken. Veel mensen denken dat het veel te vroeg is, maar we hebben de tijd echt nodig. Als we klaar zijn met ontbijten is het tijd om af te wassen. Dat duurt ongeveer 20 minuten. Daarna hebben we nog even de tijd om de was te doen en de toiletten schoon te maken.

Als we daar klaar mee zijn dan kunnen we weer de koffie klaar zetten, want dan is het weer een uur of tien en dat betekent de eerste koffiepauze voor de werkers. Na de pauze kunnen we weer de glazen en de mokken afwassen. Als we dat hebben gedaan hebben, hebben wij ook even pauze om wat te drinken en even aan onszelf te denken.

 

Daarna kunnen we de was weer ophangen en weer een nieuwe in de wasmachine stoppen. Zo ben je alweer een tijd bezig het is al snel weer half twaalf, en dan is het tijd om de harde werkers wat water te brengen (zijn hun ook weer blij). Hierna is het tijd om de lunch te gaan voor bereiden. Want om half een is het daar weer tijd voor.

Na de lunch is er weer afwas en kunnen we weer gaan afwassen. Na die tijd gaan we weer de was doen en daarnaast ook de toiletten en de douches in het schoolgebouw waar we overnachten. Als we dat hebben gedaan nemen we zelf meestal ook nog een douche, maar niet te lang want om half 4 is het weer tijd voor de tweede koffiepauze dus dat moet ook weer klaar staan.

Ook daarna hebben we weer vieze mokken en kunnen we weer gaan afwassen. Daarna hebben we weer even tijd voor onszelf om er straks weer heel hard tegen aan te gaan tijdens een drie gangen maaltijd, de avondmaaltijd.

En dat is een hele grote afwas en daar zijn we echt een tijd mee bezig. Na die grote afwas is het weer tijd voor koffie met een stuk meloen. Iedereen is zo weer tevreden en kunnen wij als corveeërs ook eens rust nemen en hebben we een redelijke vrije avond aan het eind van de dag. Alleen nog even de laatste glazen en mokken afwassen en opruimen. Zo, nu weten jullie ook eens wat de corveeërs allemaal doen.

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter!

Uw emailadres zal niet gepubliceerd worden.