Ondernemers

Natuurlijk tracht elke ondernemer in deze tijd maatschappelijk verantwoord te ondernemen. De regels worden strikt nageleefd en er wordt zo mogelijk milieuneutraal gewerkt.
Steeds meer organisaties zijn zich intussen ook bewust van het feit dat de onderneming meer is dan het verschil tussen activa en passiva op hun jaarrekening. De onderneming is een groep mensen. Mensen die betrokken zijn bij de wereld om hen heen. Mensen die zich bewust zijn van hun eigen positie in de wereld om hen heen en hun verantwoordelijkheden daarin. Mensen die te maken krijgen met de nood in onze wereld, dichtbij en veraf. Mensen ook, die daar graag, vanuit hun verantwoordelijkheid iets mee willen doen. Ondernemingen die zich deze verantwoordelijkheid realiseren noemen we maatschappelijk betrokken.

De werkgroep Diaconale Jongenreis zoekt maatschappelijk bewuste ondernemers die samen met hun organisatie willen investeren in levens van mensen. Met uw hulp willen de deelnemers aan de diaconale jongerenreizen en hun ouders, vrienden en kerkelijke achterban investeren in mensen die in armoede leven. Mensen die zonder onze hulp een mensonwaardig bestaan tegemoet zullen gaan. Een bestaan als buitengeslotene, waarin elke dag een overleving is. Een troosteloos bestaan zonder toekomst en zonder hoop. Ver weg? In midden- en oost Europa, op maar 17 uur rijden hiervandaan stappen jongeren uit Zeeland uit hun comfortzone in een onbekende wereld om te helpen en te leren helpen. De diaconale Jongerenreis heeft in 2010 en in 2011 ondersteuning gegeven aan de stichting Gipsy Mission. Deze stichting investeert in zigeunerkinderen op het platteland in Oekraïne en Roemenië door hen de kans op onderwijs te geven. Door scholing krijgen zij de kans maatschappelijk hun rol te kunnen spelen en zich zo te ontworstelen aan hun bittere armoede.


De werkgroep Diaconale Jongerenreis zou ook uw onderneming graag als maatschappelijk betrokken sponsor willen verwelkomen.
Voor een bedrag van bijvoorbeeld €250 zijn de kosten voor één lerares voor een maand betaald.
Voor een bedrag van ongeveer € 600 is de totale exploitatie voor één maand betaald.
U ziet dat u met een relatief beperkte bijdrage een geweldige bijdrage kunt leveren aan de onderwijsbegeleiding van zigeunerkinderen.

 

Wat u van ons mag verwachten? Graag infomeren wij u op regelmatige basis over de voortgang van de projecten die de werkgroep heeft bezocht en steunt. Daarnaast kunnen wij desgewenst bijvoorbeeld zorgen voor tekst en foto`s voor het personeelsorgaan. Wij zijn ook graag bereid bij u een presentatie in woord en beeld te komen geven. Uiteraard kan uw bedrijfslogo eventueel een plaats krijgen op onze website.

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter!

Uw emailadres zal niet gepubliceerd worden.