Nieuws

Het laatste nieuws

17 december 2011 – Vanavond was er weer het jaarlijkse Kerstgala in de Christelijke jeugdsoos Solid-Ground. Dit jaar voor de diaconale jongerenreis extra bijzonder want be opbrengst van het entreegeld gaat naar het project dat wij steunen, namenlijk het onderwijsproject van stichting Gipsy Mission in Nagybereg. Omstreeks kwart over elf maakte Lydia de Putter het bedrag bekend dat alle gasten aan het kerstgala 2011 hebben opgebracht. Een cheque met daarop een bedrag van duizend euro!!! is overhandigd aan Rachel en Wouter. Dit betekend een enorme boost voor het resultaat van alle acties tot nu toe. Het jaar 2012 moet nog beginnen maar de teller staat nu al op 1.000 euro.
Alle jongeren in de soos, super bedankt hiervoor. 

5 december 2011 – Nieuws in en uit Middelburg Gasthuiskerk
– Afgelopen weekend en vandaag maandag was er in Middelburg een pietenactie. Mensen konden een kwartier twee pieten inhuren om hun sinterklaasfeest op te leuken. Opbrengst voor het goede doel!
– De actiegroep in Middelburg verkoopt op 22 december (dan is er een concert van het koor glorify) en op 24 december (tijdens een kertmusical) warme Chocolademelk en amandelstaaf bij de kerk.
– Nog een actie vanuit de gasthuiskerk: Kerststukjes verkoop. U kunt ze nu bestellen. Ook deze opbrengst gaat naar het goede doel van Middelburg.

3 december 2011 – Wat een leuke kraampjes op de kadomarkt Markt van Hoop in de grote kerk van Goes. Monika en Henny en Stefan verkochten kerstkransen, kerststukjes, kaarsen, tassen en andere mooie kadootjes. De opbrengst is voor het goede doel. De opbrengst was 75 euro en heel veel positieve reacties. Er zijn nog veel spulletjes over en die worden op verschillende bijbelkringen alsnog aan de man gebracht. Het bedrag van 75 euro zal nog wel wat hoger uitvallen. Zodra de totale opbrengst bekend is zetten we het op de site!
Alle gulle gevers bedankt.

NOp oudejaarsdag staat er een ‘oud-Hollandse’ oliebollenkraam bij de Maranathakerk in Goes. Daar worden verse oliebollen gebakken. U kunt de oliebollen nu al bestellen via jongerenreis@live.nl.
Dit jaar dus niet zelf bakken maar vier oudejaarsavond met extra ‘warme’ oliebollen. De opbrengst is voor het project van de Diaconale Jongerenreis 2012.

Zaterdag 3 december 2011 is het weer zo ver.  Een nieuwe editie van de Markt van Hoop. Wederom wordt deze in de Grote of Maria Magdalena kerk te Goes gehouden. 

Dit jaar heeft de Diaconale Jongerenreis ook een kraampje op de markt. Te midden van vele andere goede doelen, staan we met een tafel met leuke spulletjes zoals kaarten, kerststukjes en kransen en andere kleine kadoortjes. We hopen dat u 3 december een kijkje bij onze stand komt nemen. De toegang tot de markt van hoop is gratis

De Christelijke Jeugdsoos Solid-Ground organiseert ook dit jaar weer een spetterend kerstgala. Op vrijdagavond 16 december 2011 is er een gala voor de jonge jongeren. Op zaterdag 17 december 2011 is het het grote kerstgala voor de 16-plussers.

Dit jaar is de Diaconale Jongerenreis betrokken bij het kerstgala. De entree-inkomsten gaan dit jaar naar het project dat door de diaconale jongerenreis wordt ondersteund met acties en inzamelingsactiviteiten. We zijn natuurlijk enorm blij dat de jeugdsoos Solid-Ground ons wil steunen.

21-11-2011 Helaas, de examencommissie van het Calvijn College in Goes gaat geen acties voeren voor het project van Gipsy Mission. Wie weet krijgen we volgend jaar wél de mogelijkheid om het project van de diaconale jongerenreis op de agenda te krijgen.

November 2011: CGK-Middelburg gaat zich het komende seizoen inzetten voor Mezovari. Dit is een project van Gipsy Mission dat zich richt op het geven van onderwijs aan kansarme zigeunerkinderen. Er zal ook een diaconale jongerenreis vanuit Middelburg worden georganiseerd naar Mezovari om daar te werken. We wensen hen veel succes en plezier en we hopen natuurlijk op de hoogte te worden gehouden!

November 2011: de examencommissie van het Calvijn College in Goes kiest ieder jaar een goed doel uit dat ze gaat steunen met acties. Ook dit jaar zal dat worden gedaan. Het project van Gipsy Mission is aangemeld door één examenkandidaat die mee was dit jaar. Wij hopen natuurlijk dat het onderwijsproject in Mezovari van de stichting Gipsy Mission zal worden uitgekozen. Afwachten!

Op 30 oktober 2011 hebben Freek en Wouter, twee bestuursleden van de stichting Gipsy Mission in Middelburg voorlichting gegeven over het werk van Gipsy Mission. Het was muisstil in het zaaltje achter de gasthuiskerk toen Freek het verhaal vertelde over de uitzichtloze toekomst van Sandor, het zigeunerjongetje. 
We hopen dat de groep Middelburgse jongeren ook een diaconale jongerenreis gaat organiseren. Er was deze avond heel veel enthousiasme in de groep. De stichting Gipsy Mission komt nog 10.000 euro te kort voor een groter schoolgebouw in Mezovari. Het pand dat daar moet worden aangekocht moet nog afgebouwd worden. Een enorme uitdaging voor de gemeente van Middelburg om hiervoor geld in te zamelen. Wie weet gaan ze ermee aan de slag. Wordt vervolgt!

Op 21 november as. zal er door de werkgroep Goes een vergadering worden gehouden met vertegenwoordigers van het comité Baraolt uit Goes om te zien of er in 2012 mogelijkheden zijn voor samenwerking. 

De werkgroep uit Goes heeft in oktober voorlichting gegeven aan een enthousiaste groep jeugdleiders uit Middelburg omdat ze daar ook aan de slag willen met organiseren van een diaconale jongerenreis. 

De werkgroep Goes is bezig met het onderzoeken wat een goede bestemming is voor de reis in 2012. De werkgroep is verder bezig met het verwerken van de gehouden enquête onder de deelnemers van de reis 2011.

 

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter!

Uw emailadres zal niet gepubliceerd worden.